Od novega leta 2020 nas loči le še nekaj dni. Če se še niste odločili, kje in kako boste preživeli zadnji dan starega leta, ponujamo nekaj zamisli.

Silvestrovo je ime dobilo po papežu Silvestru I. iz 4. stoletja, zadnjemu dnevu leta pa Slovenci pravimo tudi staro leto.

Na ta dan se po državi že tradicionalno zvrstijo številna javna silvestrovanja na prostem z živo glasbo, ognjemetov pa je iz okoljevarstvenih razlogov iz leta v leto manj.

Kam v Mariboru in okolici?

Veliko silvestrovanje v Mariboru bo od 22. ure dalje na Trgu Leona Štuklja. Gre za javno silvestrovanje z najdaljšo tradicijo v celotni Sloveniji, za odlično zabavo več tisoč obiskovalcev pa vsako leto poskrbijo najboljši slovenski pevci in glasbene skupine. Letos bosta na največjem slovenskem trgu nastopili dve glasbeni skupini. Zasedba Groovicado bo postregla s soul, funk, disco, pop in rokenrol glasbo, pa tudi z glasbenimi biseri iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja. V leto 2020 bodo obiskovalce popeljali rokerji Big foot mama, ognjemeta pa Mestna občina Maribor ne načrtuje.

Silvestrovanje v toplem objemu bazenov in savn ponujajo v Fontani v Mariboru. Za vzdušje bo tam skrbel DJ, za kulinarično razvajanje bogata silvestrska večerja, za vesel prehod v novo leto pa mini ognjemet.

V Rušah bo mogoče v novo leto vstopiti z drsalkami na nogah. Silvestrovanje na ledu se bo začelo ob 20. uri v Športnem parku Ruše, za zabavo bo poskrbel DJ Johnny be Good.

V Lenartu se bo silvestrovanje na prostem na Trgu osvoboditve začelo ob 22. uri, goste bodo zabavali Srčni muzikanti.

Na Ptuju silvestrovanje s hiti ABBE, v Ormožu tudi na ledu

Na Ptuju se bo silvestrovanje na prostem letos odvilo na prenovljeni mestni tržnici, od 22. ure zadnje dneva v letu do 4. ure zjutraj prvega dne novega leta. Ptujska pravljica se bo zaključila z novoletno poslanico županje Mestne občine Ptuj Nuške Gajšek. Glasbena skupina Zaka bo ponudila bogat repertoar z glasbo za vse in okuse in generacije. ABBA MIA bo poskrbela za popolno disko izkušnjo skupine ABBA.

V Ormožu bodo silvestrovanje na prostem od 22. ure pripravili pred Grajsko pristavo. Zbrane bo zabaval ansambel Upanje, novo leto pa bo mogoče pričakati tudi na drsališču.

V Murski Soboti bodo pripravili ognjemet, pestro bo tudi drugod v Pomurju

V Murski Soboti bodo silvestrovanje na prostem na Trgu zmage ob 17. uri najprej pripravili za najmlajše. Zvečer organizatorji napovedujejo zabavo z glasbenima skupinama Plus band in Aktual, opolnoči pa tudi ognjemet.

V Ljutomeru se bo silvestrovanje na prostem začelo ob 22. uri na Glavnem trgu. Zbrane bo zabaval ansambel Mladi Pomurci, organizatorji pa napovedujejo tudi velik ognjemet.

V Lendavi se bo silvestrovanje na osrednjem prizorišču v Mlinski ulici pričelo ob 21. uri. Organizatorji bodo poskrbeli za kulinarično ponudbo, glasbeno zabavo s skupino plamen ter vstop v novo leto 2020 z ognjemetom.

V Moravskih Toplicah se bo silvestrovanje na prostem pričelo že ob 20. uri. Za zabavo bosta poskrbela glasbena skupina Blue Planet in ognjemet.

V Zdravilišču Radenci ponujajo all inclusive silvestrovanje ob bazenu: hladno-topli bife, okrepčilo ob polnoči, izbrano pijačo in zabavni program. Na prvi dan novega leta bodo gostom postregli še novoletni brunch in jih razveselili z darili presenečenja.

Na Bledu bodo ognjemet nadomestili s kresom na jezeru

Predstavljamo še nekaj javnih silvestrovanj na prostem drugod po državi. V Ljubljani bo spored silvestrovanj dovolj raznovrsten, da bo ustregel vsem okusom, začetek novega leta pa bo oznail ognjemet z Ljubljanskega gradu. Na Kongresnem trgu bodo od 21. ure dalje nastopili Kingston in Luka Basi. Na Trgu francoske revolucije bodo nastopili: Omega Sun, Alo!, Stari, Srd in Niet. Na Mestnem trgu: Špičikuc Orchestra in Neisha. Na Pogačarjevem trgu: Ansambel Ceglar, Fredi Miler in Come Back Band.

Če vas rado zebe, se lahko odpravite na slovensko obalo. Silvestrovanje na Tartinijevem trgu v Piranu se bo pričelo ob 22.30. Nastopili bodo: Samuel Lucas & The Groove Station ter Adriano Roy Dee Jay & Iztok Gustinčič.

Na Jezerski promenadi na Bledu se bo silvestrovanje začelo ob 22. uri z Beatles tribute bandom Help!. Namesto ognjemeta bodo na blejskem jezeru s pomočjo Društva za podvodne dejavnosti Bled prižgali kres in prosili sonce, naj se vrne.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice