Zadnji teden avgusta so v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano v 384 vzorcih koronavirusa kar v 382 primerih potrdili različico delta. V Podravju smo do danes potrdili že 705 primerov različice delta, v Pomurju pa 155.

V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano so v zadnjem obdobju, od 23. do 29. avgusta, sekvencirali genome 384 vzorcev s potrjeno okužbo z novim koronavirusom. Potrdili so 382 primerov različice delta, kar predstavlja 99,5 odstotka sekvenciranih vzorcev.

Preostalih treh različic s statusom različice posebnega pomena - alfa, beta in gama - v zadnjem obdobju niso potrdili. Med 13.226 vzorci iz leta 2021 so v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano zaznali 78 različic novega koronavirusa.

V Podravju potrjenih že 705 primerov različice delta

Med statističnimi regijami je različice delta največ v Podravju, v analiziranem obdobju so v laboratoriju potrdili 71 primerov, skupno pa že kar 705, kar je največ med vsemi statističnimi regijami.

Sledi gorenjska regija s skupno 523 potrjenimi vzorci različice delta, Jugovzhodna, Savinjska, Obalno-kraška in Pomurska regija, kjer je potrjenih že 155 primerov različice delta, v zadnjem analiziranem obdobju pa 23.

V Sloveniji potrdili že 5367 primerov različice delta

Skupaj z Inštitutom za mikrobiologijo in imunologijo medicinske fakultete Univerze v Ljubljani so do sedaj v Sloveniji potrdili 5367 primerov različice delta in 11 primerov različice delta plus, 10.800 primerov različice alfa, 29 primerov različice beta in devet primerov različice gama. Različico eta so potrdili v 48 primerih, različico jota v sedmih primerih in različico B.1.1.318 v 19 primerih.

Različica delta je bolj nalezljiva kot ostale različice, zato tudi v nacionalnem laboratoriju pozivajo vse prebivalce, ki še niso polno cepljeni, naj se cepijo čim prej, saj polno cepljeni razvijejo visoko zaščito tudi proti tej različici.

Sledenje različicam novega koronavirusa v Sloveniji izvajajo v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano v sodelovanju s kliničnim inštitutom za specialno laboratorijsko diagnostiko pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana ter na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Komentarji (8)

dd (ni preverjeno)

dovolj je bilo, z eno drugo skupino smo sedaj podali prijavo in bomo vzeli tudi odvetnika, to kar pa je ta naslov sedaj pa je NAČRTNO LAGANJE IN STRAŠANJE ljudi, kar je zloraba statusa masovnega medija za nabiranje klikov, pričakujte tožbo

Mismas (ni preverjeno)

Bravo! Res je, ti ptujski tumpeki to počnejo že celi čas.

In reply to by dd (ni preverjeno)

Rola (ni preverjeno)

Eto dd se je le vrnil. So govorili, da je v samici. DD DOSADNO JE BREZ TVOJIH KOMENTARJEV. he,he,he

Mark_o (ni preverjeno)

Sumim, da je dd v bistvu Troha.

In reply to by Rola (ni preverjeno)

dd (ni preverjeno)

če so me banali za 1 teden in se mi ni dalo menjavat IP-jev, saj sedaj bojo dobili tožbe

In reply to by Mark_o (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Dr. dd se je vrnil....od kod? On je strokovnjak za covid-19. Morda kje na paralelnem svetu, kjer je zemlja ravna!

dd (ni preverjeno)

ti pa kar dalje verjemi "strokovjakom" za covid kot so bill gates in podobni, kretenček

In reply to by pohorskisvizec

Koncajte novin… (ni preverjeno)

Imam raka, covid bo na koncu zame kot za mnoge druge odrešitev. Ne bojite se prehlada, ampak hudih bolezni, ki so zaradi norih zaslužkov postale nepomembne. Dokler ne zboli kak pomembnež, za rajo ni nikomur mar.

Starejše novice