Vodenje Pošte Slovenije je začasno prevzel Tomaž Kokot, ki je pred kratkim postal predsednik nadzornega sveta Pošte. Dolgoletni generalni direktor Boris Novak se je odločil za sporazumni odhod.

Novi nadzorni svet Pošte Slovenije se je sporazumno razšel z dolgoletnim generalnim direktorjem Borisom Novakom. Za vršilca dolžnosti generalnega direktorja družbe je nadzorni svet do imenovanja novega generalnega direktorja imenoval dosedanjega predsednika nadzornega sveta Pošte Slovenije Tomaža Kokota.

V upravi družbe ostajata člana poslovodstva Pošte Slovenije Andrej Rihter in Vinko Filipič. 

Tomaž Kokot je bil za prvega nadzornika imenovan na ustanovni seji 17. marca, njegov namestnik pa je postal Franci Mihelič.

Slovenski državni holding je predčasno razrešil štiri nadzornike in imenoval pet novih, poleg Kokota in Miheliča še Aleša Buležana, Ervina Renka in Tomaža Kostanjevca, iz prejšnje sestave pa je ostal le Matjaž Fortič.

Kokot občinski svetnik v Poljčanah

Kokot je že dobro desetletje svetnik SDS v občini Poljčane, kjer je dvakrat neuspešno kandidiral tudi za župana. Je magister ekonomskih in poslovnih ved, trenutno pa opravlja doktorski študij na področju projektnega menedžmenta.

Ima delovne izkušnje s področja vodenja, koordiniranja in usmerjanja aktivnosti podjetja, koordiniranja dela organizacijskih enot, vodenja finančnega poslovanja podjetja ter prestrukturiranja ali reorganiziranja podjetja, vodenja širitve poslovanja podjetja na nove trge in nova tržna področja ter vpeljave novih poslovnih modelov. 

»Vse dokler bom opravljal to funkcijo, bom sledil že začrtani razvojni strategiji skupine ter si prizadeval za njeno nadaljnjo rast in razvoj,« je povedal 33-letni vršilec dolžnosti generalnega direktorja Pošte.

Ob imenovanju se je Borisu Novaku zahvalil za dosedanje dolgoletno vodenje družbe in dodal, da prevzeto funkcijo jemlje s polno odgovornostjo ter z zavedanjem, da je Pošta Slovenije ena izmed pomembnejših državnih družb, kar se je pokazalo tudi v času epidemije.

Novak je bil direktor skoraj desetletje

Dosedanji generalni direktor Boris Novak je Pošto Slovenije vodil od 15. maja 2012, ko je nastopil prvi petletni mandat generalnega direktorja Pošte Slovenije. Marca 2017 ga je nadzorni svet Pošte Slovenije ponovno imenoval za generalnega direktorja za prihodnje petletno obdobje. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice