Kot vse kaže, se vam z menjavo starega, roza vozniškega dovoljenja z novim vozniškim dovoljenjem na plastični kartici niti malo ne mudi.

Staro papirnato vozniško dovoljenje roza barve bi do 19. januarja prihodnje leto moralo zamenjati več kot 300.000 oseb, vendar bo vlada po informacijah N1 rok za menjavo podaljšala

Zaradi pričakovanega velikega navala na upravne enote zdaj vlada pripravlja zakon, ki bo veljavnost roza vozniškim dovoljenjem zamaknil za deset let, torej do 19. januarja 2033.

Ta datum je tudi skrajni rok, ki ga določa evropska direktiva in predvideva poenoteno vozniško dovoljenje po vsej Evropi. Večina držav je rok za menjavo starih vozniških dovoljenj določila med letoma 2030 in 2033.

Po poročanju N1 bi lahko vlada o novem predlogu odločala že ta teden.

Spomnimo, da so roza vozniško dovoljenje upravne enote izdajale do sredine leta 2009, njihova veljavnost pa je do imetnikovega 80. leta starosti. 

Nova vozniška dovoljenja na plastični kartici so veljavna le deset let.

N1 še navaja, da je cena novega kartičnega vozniškega dovoljenja, ki je bolj obstojen od predhodnega in manjši, 19,55 evrov.

Komentarji (8)

SLO (ni preverjeno)

Pa bo eden od desničarskih 'biznismenov' ob zaslužek.

lopata23151245 (ni preverjeno)

če mi na novi dajo do 80. leta potem menjam...

. (ni preverjeno)

do kdaj velja vozniška je na novem "sodobnem" dokumentu za poj v pizdo. policaji pa avtoje rubijo in kaznijo če ti preteče za en dan

Ddt (ni preverjeno)

Spet so izpadli bedaki tisti, ki so bili zgledni državljani in šli zamenjat dokumente :-)

SLO (ni preverjeno)

Zakaj bedaki. Vsakemu bo itak poteklo staro vozniško dovoljenje pa bo menjal za novo. Jaz spadam v drugo skupino. Oni, ko nikoli ne gre na prvo žogo.

In reply to by Ddt (ni preverjeno)

: (ni preverjeno)

Ddt bedak si ti, ki ne razumeš nič. Nova vozniška je primerna za identifikacijo in bolj priročna za potovanja v tujino, ker je kot druge kartice.

In reply to by Ddt (ni preverjeno)

mirs (ni preverjeno)

Tudi polž ve, da naglica ni dobra.

In reply to by Ddt (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

In kdaj pridejo prometna dovoljenja na plastični kartici? Ali pa je le zavarovalniški lobi premočan? Avstrjci jih imajo!

Starejše novice