Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 18. maja, opravili 4469 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 532 novih okužb, gre za 11,9-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb s koronavirusom je trenutno v Sloveniji 6673.

Opravljenih je bilo tudi 28.264 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4232 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 497 novih okužb, šlo je za za 11,7-odstotni delež okužb. Prejšnji torek, 11. maja, je bilo odkritih 729 novih okužb ob 15,5-odstotnem deležu pozitivnih.

V bolnišnicah 368 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo pet oseb okuženih s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Sledilnika umrlo že 4338. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 363 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 110 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 417 in je manjše kot včeraj, ko je bilo 444.

Slovenija je v rumeni fazi, saj je skupno število hospitaliziranih pod 500, ravno tako je sedemdnevno povprečje okužb manjše od 600. 

Komentarji (2)

dd (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

NAJDITE SI PODATKE O OKUŽENIH NA DAN 19.5.2020, NO VAM JAZ POVEM: 0 OKUŽENIH IN 0 HOSPITALIZIRANIH, DA SLUČAJNO NE BO KDO MISLIL DA JE PREHLAD IZGINIL ZARAD SMEŠNIH CEPIV, SEPTEMBRA PA BO SPET POLNO OKUŽB, KAJ PA BO POTEM, A ČAKAT V VRSTO PO "POŽIVITVENI ODMEREK" AHAHAHA

Koncajte novin… (ni preverjeno)

Nikoli ne bo konec, ker takšnega posla ne daš kar iz rok. Samo ljudje bi lahko ustavili, če bi se nehali ukvarjati s tem in ne hodili na testiranja. A vsa leta do sedaj nismo kihali, bili malo ali tudi zelo prehlajeni, umirali za gripo in pljučnico??? seveda smo in še bomo - cepljeni ali ne.

Starejše novice