Slika je simbolična.
S koronavirusom se je doslej okužilo že 97 maturantov, ki so se udeležili maturantskega izleta na grškem otoku Krf. Drugi maturanti, ki so se udeležili izleta, so prejeli karantenske odločbe.

Dva avtobusa maturantov, ki so se vračali iz Grčije, so v torek policisti ustavili na Fernetičih. Nihče med njimi naj ne bi izpolnjeval pogoja PCT.

Na koronavirus je skupaj pozitivnih že 97 maturantov, ki so dopustovali na grškem otoku Krf.

Od tega 88 iz prve skupine, ki se je v Slovenijo vrnila prejšnji teden, devet pa iz druge skupine, ki se je v Slovenijo vračala v zadnjih dneh, je za STA povedal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek. Gre za podatke, ki jih je epidemiološka služba pridobila do danes zjutraj.

Epidemiologi so doslej odkrili tudi devet sekundarnih okužb. Gre za ljudi, ki so se okužili od okuženih maturantov iz prve skupine. V drugi skupini pa sekundarnih okužb epidemiologi še niso odkrili.

Vsi okuženi so bili napoteni v izolacijo

V prvi skupini je bilo po Krekovih besedah 645 maturantov, v drugi pa 435. Vsi okuženi so že bili napoteni v izolacijo. Krek vse poziva, da se navodil striktno držijo in da okužbe ne širijo naprej. Vsi ostali so kot rizični stiki prejeli odločbo o karanteni.

Del maturantov druge skupine se je v Slovenijo sicer v torek zjutraj vračal z dvema avtobusoma, ki sta v državo poskušala vstopiti na mejnem prehodu Fernetiči na meji z Italijo, je za STA povedal Krek. 

Po njegovih besedah jih je na tam pričakala policija, ki je preverila, če vsi udeleženci izleta izpolnjujejo pogoj PCT. Pogoja naj ne bi izpolnjeval nihče.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mrazi (nepreverjen)

Boli maturante k.. Saj mladina v večini primerov preboli Covid v lažji obliki. Pa še stare bodo okužili, da jim ne bo potrebno delat za pokojnine starih.

pohorskisvizec

Zdaj pa v jok in na drevo....

dd (nepreverjen)

idi si po četrti odmerek prestrašena ovčica, covid z 0,1% smrtnostjo je med nami oh ne hahahahaah

In reply to by pohorskisvizec

Koncajte novin… (nepreverjen)

Nikogar ne bodo okužili, saj starim ni treba biti z njimi, če ne želijo. Jaz pa imam raje en dan sreče s svojimi, kot deset let ujetnistva.

Starejše novice