Predstavniki Študentske organizacije Slovenije so danes predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu predali 16.595 podpisov podpore zakonu za urejanje položaja študentov.

Odkar je Milan Brglez vložil zakon, ki so ga pripravili na Študentski organizaciji Slovenije, so v zgolj enem tednu zbiranja zbrali 16.595 podpisov po elektronski poti, kar kaže na veliko podporo zakonu. Na ŠOS ob tem pričakujejo tudi široko politično podporo ob sprejemanju zakona.

Na Študentski organizaciji Slovenije so pripravili predlog Zakona za urejanje položaja študentov, s katerim želijo urediti pet področij študentskih pravic - dohodnino, štipendije, prehrano, zdravstveno zavarovanje ter status, še posebej za posebne skupine študentov.

Predlog, ki so ga v celoti pripravili na Študentski organizaciji Slovenije, je v zakonodajni postopek vložil Brglez, kot »prvi med poslanci«. Čeprav zakona na ŠOS ne vlagajo z mehanizmom pobude volivcev, torej s 5.000 podpisi, ampak preko poslanca, so se odločili podporo zakonu poiskati tudi v javnosti, predvsem med študenti in dijaki.

V zgolj tednu dni jim je uspelo zbrati 16.595 podpisov. »To je še dodatna potrditev, da gredo prizadevanja v pravo smer. Čas je, da politika zares prisluhne mladim in sprosti varčevalne ukrepe, kot to počne za druge starostne in družbene skupine. V tej luči tudi pričakujejo, da bo zakon med obravnavo deležen široke podpore tako med vladnimi kot opozicijskimi poslanci,« so ob tem sporočili.

Več informacij o predlogu zakona je dostopnih na www.kajpami.si.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice