V zadnjih dneh je vse več govora o prenovi enote doma za starejše v Rakičanu. Del prenove je sofinanciran iz evropskih sredstev, ki so jih pridobili preko razpisov.

Stroji v Rakičanu že brnijo. Del prenove doma za starejše v Rakičanu že poteka, in sicer trenutno urejajo podstrešje za začasne namestitve.

»Prvi projekt je vreden 1,35 milijona evrov, to je prenova podstrešja, ki bo namenjena začasnim namestitvam. Tu smo dobili 717 tisoč nepovratnih sredstev.

Medtem ko bo celotna prenova Doma za starejše v Rakičanu stala 12,4 milijone evrov, od tega smo pridobili 12 milijonov evropskih sredstev,« pojasni Zoran Hoblaj, direktor Doma za starejše Rakičan. 

Razpisi za evropska sredstva

Razpisi za prenovo domov za starejše se izvajajo preko ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

»Najprej je bil razpis za začasne namestitve, nato pa razpis REACT. Vsi razpisi potekajo preko resornega ministrstva. Domovi, ki imamo pripravljene projekte, pa se redno prijavljamo na takšne razpise,« še doda Hoblaj.

Stanovalce bodo v času celostne prenove doma Rakičan preselili v hotel Diana v Murski Soboti. Oskrbovanci so nad selitvijo navdušeni in že nestrpno čakajo na izzive, ki jih čakajo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice