Slika je simbolična.
Trgovine z živili, tehničnim blagom in otroško opremo odprte tudi v nedeljo.

Tekom dne bo izdana odredba, ki bo v času intervencije po poplavah omogočala odprtje trgovin z živili, tehničnim blagom ali otroško opremo tudi ob nedeljah in praznikih, da bodo ljudje lahko hitreje izvedli sanacijo, je po seji vlade pojasnil poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan.

Podaljšan čas odprtja med tednom bodo trgovine določile same.

Odprtje ob nedeljah in praznikih mogoče le skozi odredbo

Odprtje trgovin ob nedeljah in praznikih je namreč mogoče le skozi odredbo, ki jo izda poveljnik civilne zaščite.

Odredba bo po Šestanovih besedah dopuščala tudi podaljšanje odpiralnega časa trgovin, ne bo pa določala časa odprtja, to bo prepuščeno trgovinam.

Na seji vlade so se dogovorili tudi, da vsa komunikacija med ministri, ministrstvi in vsemi, ki želijo pomagati ali sodelovati pri intervenciji po poplavah poteka preko spletnega naslova [email protected], v ta namen pa bodo vzpostavili novo domeno, o kateri bodo javnost obvestili naknadno.

»Želimo, da vse naše akcije in ponudbe posameznih nevladnih organizacij ter posameznikov potekajo skozi en kanal,« je pojasnil Šestan. To bo služilo kot podpora štabu, ponudbe bodo ustrezno ovrednotene, da jih bodo lahko ob danih razmerah uporabili, je še dodal.

Komentarji (2)

Default (ni preverjeno)

Evo se je ze zacelo

Mb-11 (ni preverjeno)

Pa kaj je mogoce da so ti trgovci takšni mrhovinarji? Vkljucno z predsednico trgovske zbornice so ena velika pokvarjena žalost. Zakaj morajo biti v Mb in Ms odprte trgovine ko je krizno območje povsem drugje? Pozivam vse trgovske stranke da že jutri bojkotirajo vse trgovine. Ne moreš verjet koliko lopovščine premore neko truplo!!!

Starejše novice