Slika je simbolična.
Štajerska avtocesta je po odpravi posledic poplav med Ljubljano in Celjem znova v celoti odprta v obe smeri, so sporočili z Darsa.

Štajerska avtocesta je po odpravi posledic poplav med Ljubljano in Celjem znova v celoti odprta v obe smeri, so sporočili z Darsa.

Številne ceste na Severnoprimorskem, Gorenjskem, Koroškem, Štajerskem in v osrednji Sloveniji medtem po podatkih prometnoinformacijskega centra ostajajo zaprte.

Zapori zaradi poplavljenih priključkov oziroma podvozov na avtocestah ostajata na dolenjski avtocesti na izvozu Šmarje Sap proti Ljubljani in na štajerski avtocesti na priključku Sneberje.

Na območjih, kjer promet po regionalnih, državnih in lokalnih cestah ni možen, lahko vozniki avtocesto uporabljajo tudi brez vinjete.

Desetkilometrski zastoj je pred predorom Karavanke proti Avstriji, prometnoinformacijski center priporoča izvoz Lesce in prelaz Korensko sedlo.

Zastoji so tudi na avstrijski strani predora proti Sloveniji, zaradi česar predor občasno zapirajo.

Zastoji so tudi na primorski avtocesti od Postojne proti Ljubljani, kjer se potovalni čas podaljša za 20 do 30 minut, ter na štajerski avtocesti pred priključkom Blagovica proti Celju.

Tam lahko pot proti Štajerski po regionalni cesti nadaljujejo le prebivalci Trojan, Zasavja in Savinjske doline.

Zastoji so prav tako na cestah od Sečovelj in Dragonje proti Kopru ter od Sočerge proti Gračišču.

Starejše novice