Foto: Miloš Vujinović
Nekatere reke dosegle najvišje do sedaj izmerjene vrednosti. Drava je ponekod prestopila bregove, takšne so razmere na terenu.

Obilne padavine povzročajo številne težave po Sloveniji. Zaradi poplav so številne ceste po Sloveniji že zaprte, hiše zalite z vodo, opozorilne sirene se oglašajo praktično po celotni Sloveniji.

Agencija Republike Slovenije za okolje je zaradi dolgotrajnih nalivov izdala rdeče opozorilo za praktično celotno Slovenijo.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je že čez dan obveščala, da bo po napovedih hidroloških modelov konica pretoka na Savi na Jesenicah na Dolenjskem med 3300 in 3600 kubičnih metrov na sekundo v noči na soboto.

Drava na izstopu Slovenije (Zavrč kanal Formin) bo konico, in sicer od 1850 do 1950 kubičnih metrov dosegla danes zvečer.

Po napovedih hidroloških modelov bo Mura v Sloveniji dosegla konico pretoka okoli 1300 do 1350 kubičnih metrov na sekundo v soboto zjutraj.

Nekatere reke že dosegle najvišje do sedaj izmerjene vrednosti

Več vodotokov v severnem delu države je danes po prvih ocenah doseglo najvišje do sedaj izmerjene vrednost.

Po podatkih ob 16. uri so to Sava v Mednem, Poljanska Sora v Žireh, Lučnica v Lučah, Kamniška Bistrica v Kamniku, Meža v Otiškem vrhu in Mislinja v Dovžah, so zapisali agenciji za okolje.

Savinja v spodnjem toku hitro narašča, poplavljene površine se bodo še povečevale. Sava obsežno poplavlja v srednjem toku, v spodnjem toku pa se bodo poplave še stopnjevale.

Poplavljene površine ob Muri in ob Dravi dolvodno od jezu Markovci se bodo še nekoliko povečale. Na zahodu države se hidrološka situacija umirja, vendar Poljanska Sora in Gradaščica še poplavljata.

V soboto čez dan bo večina manjših rek začela upadati, razmere na večjih rekah se bodo postopno umirjale šele v soboto proti večeru in v nedeljo.

Fotografije in posnetki iz Vurberka:

Tako je na Ptuju:

Tako je ob Muri: 

Več posnetkov današnjih poplav iz Maribora najdete tukaj:

Komentarji (3)

oviS (ni preverjeno)

aja - ? avnokar z pesom nazaj - vse normalno...Kdo zaj koga laže ?

afna svižće...

oviS (ni preverjeno)

btw - Ovi (brez S- a);-) - Sovica - za butaste - je res vse normalno ? Ni.

Pazite nase !!!

In reply to by oviS (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Slovnica ti nagaja!Kdo je koga peljal na sprehod?

Starejše novice