Slika je simbolična.
Največ električnih avtomobilov, in sicer 15,5 na tisoč prebivalcev, so lani imeli v občini Log - Dragomer. Sledijo Komenda (6,17), Trzin (6,15) in Ljubljana s 5,3 električnega avtomobila na tisoč prebivalcev.

V 33 občinah imajo več kot tri takšna vozila na tisoč prebivalcev. V osmih občinah pa ni registriran niti en električni avtomobil.

Ko gre za avtomobile na električni pogon, imamo v Sloveniji le dve takšni vozili na tisoč prebivalcev ob sicer več kot 570 osebnih avtomobilih na tisoč prebivalcev.

Med občinami z zelo malo električnimi avtomobili jih je veliko iz sicer nadpovprečno razvite goriške regije. Tako je med mestnimi občinami najmanj električno mobilna prav Nova Gorica z 1,32 električnega avtomobila na tisoč prebivalcev.

Še manj pa imajo teh vozil v Ajdovščini, Idriji in posoških občinah, je zapisano na spletnih straneh Zlatega kamna.

Največ električnih avtomobilov v občinah iz okolice Ljubljane in Slovenske Istre

Največji delež registriranih vozil na električni ali hibridni pogon imajo v Trzinu, in sicer več kot pet odstotkov.

Sledita občini Log - Dragomer in Ljubljana s 3,8-odstotnim deležem. V 21 občinah je delež teh vozil večji od dveh odstotkov.

Gre predvsem za občine iz okolice Ljubljane in Slovenske Istre, za slovenske razmere zelen vozni park pa imajo tudi v Radencih, na Ptuju in v Murski Soboti.

Razporeditev vozil z električnim ali hibridnim pogonom je po slovenskih občinah precej neenakomerna. Nadpovprečen delež teh vozil imajo le v 44 občinah, medtem ko se v veliki večini preostalih še naprej skoraj v celoti vozijo na nafto. Prav na repu seznama je Solčava, kjer je le 0,3 odstotka vozil na električni ali hibridni pogon.

Po podatkih statističnega urada je bilo med regijami 1. januarja letos največ osebnih vozil na električni pogon na tisoč prebivalcev v osrednjeslovenski, in sicer štiri, v devetih regijah pa so imeli po dva takšna avtomobila na tisoč prebivalcev.
 

Starejše novice