Slika je simbolična.
Ta vikend je sicer policijski helikopter na pomoč v gore poletel kar osemkrat.

Policijski helikopter je moral konec tedna na pomoč v gore in druge težko dostopne kraje poleteti kar osemkrat. Reševali so neprimerno opremljene planince, planince, ki so se poškodovali, pa tudi dve kravi.

V sobote dopoldne je helikopter skupaj z ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije reševal dva neustrezno opremljena tujca, ki sta se odpravila na Mangart, pri sestopu pa obstala na delno zasneženem terenu. 

S planine Prevala so popoldne v zdravstveno ustanovo prepeljali še tujo pohodnico, ki je padla na poti in si poškodovala roko.

Pomoč tudi jadralnemu padalcu

V nedeljo je helikopter poletel na pomoč alpinistu, ki se je zaradi odloma skale poškodoval pri plezanju v Vršičih. Nato je poletel na Skuto, kjer je pohodnica padla na zahtevni planinski poti, zvečer pa še v Tolmin, od koder sta bila zaradi nesreče vozila v zdravstveno ustanovo prepeljani dve osebi.

V petek popoldne so morali gorski reševalci posredovati v severovzhodnem grebenu Planjave, od koder so rešili dva plezalca, ki sta zaradi nevihte obtičala v steni, zvečer so pomagali še jadralnemu padalcu, ki se je ponesrečil na Potoški gori.

Precej nenavadno reševanje pa je potekalo v petek zjutraj, ko so reševalci na planini Koren s pomočjo veterinarja in helikopterjem iz grape, v katero sta zašli, rešili dve kravi in ju z jeklenico ločeno prepeljali nazaj na planino. Eno kravo sta lastnika uspela rešiti sama.

Komentarji (2)

Semsko (ni preverjeno)

Ne samo krave tudi BIKE na kolesih ,ki se na Pohorju razbijajo na granitu so vozili na krpanje v UKC .

xxxtinca (ni preverjeno)

krave še razumem,ne razumem pa idiotov ki v natikačih silijo v planine

Starejše novice