Vir: posnetek zaslona oglasa Mikro+Polo
Na trgu delovne sile se bije krvav boj za talentiran kader, oglasi so zato vse bolj kreativni. Mariborsko podjetje na družbenih omrežjih navdušuje z najbolj (pre)drznim zaposlitvenim oglasom.

Mariborsko družinsko podjetje Mikro+Polo je največji slovenski dobavitelj laboratorijskega pribora, opreme, kemikalij in diagnostike ter proizvajalec laboratorijskega pohištva.

Iskanja novih zaposlenih so se lotili na nenavaden način. Nekateri delodajalci prosta delovna mesta oglašujejo na velikih obcestnih plakatih, nekateri z radijskimi oglasi, v Mikro+Polo pa so ubrali drugačno pot. Kot so zapisali, si nenehno prizadevajo, da so vedno korak pred drugimi, zvesti samim sebi.

V podjetju so že v preteklosti izdali dva zelo uspešna in »odpičena« korporativna videa. Trenutno uporabnike družbenih omrežij ponovno navdušujejo z izjemno zabavnim videoposnetkom, ki je pravzaprav zaposlitveni oglas.

Nov, kreativen zaposlitveni oglas podjetja Mikro+Polo se je takoj po objavi viralno razširil po praktično vseh družbenih omrežjih. V petih dneh je nabral že več kot 150.000 ogledov. 

Kot so zapisali v podjteju, je oglas prejel veliko pozitivnih odzivov, strokovna javnost kadrovskih kolegov pa meni, da je podjetje s tem dvignilo kriterije zaposlitvenih oglasov na povsem nov nivo.

Ideja se je porodila v glavah Mikropolovcev

»Idejo o najbolj (pred)drznem zaposlitvenem oglasu smo v ekipi nekaj tednov pilili do potankosti, nato pa smo se lotili dela,« je povedal generalni direktor Marko Podgornik Verdev.

»Ideja in scenarij sta se v celoti porodila v glavah Mikropolovcev. Na to smo še posebej ponosni,« je dodal. 

Podjetje Mikro+Polo dokazuje, da se moramo kot družba začeti zavedati, da lahko rastemo samo s premikanjem meja, za kar pa vsekakor potrebujemo drznost in pogum.

Komentarji (15)

petruška (ni preverjeno)

Če bi bil tak super delodajalec kot se sam reklamira v medijih , nebi iskal vsak mesec druge delavce

sava (ni preverjeno)

Bože moj. Pa kaj te tale žere za ene droge. Ne morem si zamisliti kaj se takim dogaja.

Snezic (ni preverjeno)

Človek z jajci, bravo!

Zmago (ni preverjeno)

TO JE PACIJENT Z POLOŽNIKI.

In reply to by Snezic (ni preverjeno)

Kalašnik (ni preverjeno)

Naj si kar sam dela,če ni sposoben dati delavcu za pošteno opravljeno delo poštenega plačila.

Takpačje (ni preverjeno)

Slaba firma. Goljufanje zaposlenih od prvega dne.
Veliko zaposlenih tam zadržujejo na račun posojil, ki so jim jih nelegalno dali...in če kdo želi odit, mora seveda tako posojilo takoj vrnit, kar pa seveda ne zmorejo...prikrito suženjstvo ne pa top firma.

Sky (ni preverjeno)

Haha meni je faca.. verjetno ste vsi favsni,ker mu je ratalo.

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

A to tistega z opičjo faco????

Urška zabuhla (ni preverjeno)

kaj pa je narobe
če imaš opičjo faco
jaz jo tudi imam
pa poglejte do kam sem dogurala

In reply to by Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Sandx78 (ni preverjeno)

Nevem a so vse te objave placane ali… oglas je prav nagravzen in neprimeren… raje naj vrne pokradene milione drzavi… iz firme pa redno odhajajo ljudje, tako da vsakemu z IQjem nad sobno temperaturo je jasno da nekaj ne stima… kako sploh pustijo poslovati taki firmi, Slolvenija pac…

Đugašvili (ni preverjeno)

Prav je narobe, resnica pa je laž.Tako daleč smo prišli.

stevo z banja luke (ni preverjeno)

jaz pa zaradi tega s to firmo več ne sodelujem

Politik (ni preverjeno)

Narod je vedno bolj 'nor'zato se rabi tudi najbolj nore zaposlitvene osebe,ki so pripravljeni na norost.

Politik (ni preverjeno)

Izraz "woke" se nanaša na osebo, ki se zaveda družbenih in kulturnih problemov ter poskuša biti ozaveščena o njih. Ta izraz se je prvotno uporabljal v afroameriški skupnosti kot izraz za prebujenje zavesti o sistemskem rasizmu in drugih socialnih neenakostih.

Danes se izraz "woke" uporablja bolj splošno za opis ljudi, ki so pozorni na socialne in politične vprašanja ter se zavzemajo za enakost, pravičnost in spremembe. Včasih se izraz uporablja sarkastično, da bi opisali nekoga, ki se pretirano zavzema za določene družbene vrednote ali se obnaša kot moralni policaj.

Kljub temu pa je izraz "woke" postal pomemben del sodobnega družbenega diskurza in se uporablja kot opis za ljudi, ki si prizadevajo za boljšo družbo in večjo ozaveščenost o družbenih problemih.
Vse jasno?

Surfeiter (ni preverjeno)

Jaz uporabljam woke za kuhanje
Kitajska hrana je bistveno boljšega okusa če se kuha v tej posodi

In reply to by Politik (ni preverjeno)

Starejše novice