Slika je simbolična (Foto: Miloš Vujinović)
Strokovna skupina za covid-19 vladi na današnji seji ne bo predlagala večjih sprememb ukrepov, je za STA napovedala infektologinja Mateja Logar, ki vodi to skupino.

Zdravstveni minister Janez Poklukar je v torek pojasnil, da ostaja možnost uvedbe šolanja na daljavo za študente, a da tega ta teden zagotovo še ne bodo uvedli.

Strokovna skupina bo tako vladi predlagala uvedbo poostrenega inšpekcijskega nadzora nad izvajanjem ukrepov v javnem potniškem prometu, je napovedala Mateja Logar in pojasnila, da je v tem sektorju opaziti slabo preverjanje epidemioloških ukrepov.

Kot je znano, morajo potniki v javnem potniškem prometu nositi zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 in izpolnjevati pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT). Izjema od pogoja so mlajši od 12 let in dijaki.

Skupina bo vladi predlagala tudi, naj se v vrtcih posebej pazi na t.i. mehurčke, torej da se otroci iz različnih skupin ne družijo. Med predlogi bo tudi dosledno testiranje predšolskih otrok na koronavirus. Med razlogi za sprejetje takšnega predloga je Logarjeva opomnila na možnost prenosa koronavirusa iz okuženih otrok na njihove stare starše.

Še vedno neuresničen ukrep dela od doma

Zdravstveni minister Janez Poklukar je v torek ob robu vladnega obiska v Pomurju na vprašanje, ali lahko pričakujemo nove ukrepe po zgledu Avstrije, odgovoril, da smo dosegli pomemben napredek pri kontroli pogoja PCT v javnem prometu, žal pa ni uresničen ukrep dela od doma, s čimer bi zmanjšati število stikov in dosegli padec epidemije. Stroka proučuje druge ukrepe, tudi v šolstvu, da bi zamejili epidemijo med mladimi.

Poklukar je ob tem pojasnil, da se z epidemiologi in študentskimi organizacijami pogovarjajo tudi o možnosti uvedbe aplikacije Ostani zdrav za vstop v učilnice fakultet.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Svinjarji,

SLO (nepreverjen)

Logarjeva in 'stroka' bi že lahko opazili, da se virus umirja (včeraj 2200 okuženih) in da dodatni ukrepi niso potrebni! MORAMO PA ŠE NAPREJ UPORABLJATI UKREPE: MASKA, RAZDALJA IN RAZKUŽEVANJE, saj je to edina pot do uspeha.

SLO (nepreverjen)

Malo prej gledam poročila na rtv Slo pa zopet vidim psihopata pojbiča, kako se 'razpizduje' za nič. To je pač njegov in sdsov način komunikacije. Še samo 5 mesecov bomo že zdržali.

Rola (nepreverjen)

Poznam tega sladkogorčana. Sedaj v aprilu pa bo zopet kuhal gulaš ali krajnske klobase, da bodo ubogi upokojenci dali glas na volitvah. Včasih jim organizirajo tudi prevoz-avtobus do volišč.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Hugolina (nepreverjen)

Pa dobro, kako dolgo bomo še dovolili, da nam tako imenovana stroka maltretira otroke, z izgovorom da tako ščitijo stare starše. Tudi jaz imam vnuke, da niti slučajno ne pričakujem, da me bodo oni ščitili, naj živijo in uživajo otroštvo, naša naloga pa je da se zaščitimo sami če se počutimo ogrožene.

gost512412 (nepreverjen)

malo si poglejte statistiko precepljenosti: https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiYWQ3NGE1NTMtZWJkMi00NzZmLWFiNDIt…
če pogledate 18+ smo že prek meje... mi se pa spet omejujemo, kot v največji epidemiji.. pa sploh epidemija ni razglašena...

Starejše novice