Slika je simbolična.
Ob popoldanskih plohah in nevihtah lahko danes in v petek narastejo posamezni hudourniki in manjše reke, verjetnost za to je danes večja na severu države.

Danes bo po večini sončno, popoldne lahko predvsem v severni polovici Slovenije nastanejo kratkotrajne plohe ali nevihte.

Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem do 33 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Pri tem pa vremenoslovci svarijo, da lahko ob današnjih in petkovih nevihtah narastejo posamezni hudourniki in manjše reke, verjetnost za to pa je predvsem danes severu države.

Možna so razlivanja padavinske in zaledne vode, predvsem na Gorenjskem, Koroškem in v Zgornji Savinjski dolini, kjer so odtočne razmere ob vodotokih in zaledjih spremenjene, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje. Ob tem lahko lokalno v razmeroma kratkem času pade do okoli 15 litrov dežja na kvadratni meter. 

Po kratkotrajnih močnih padavinah na območju Zreč je v sredo hitro narasla Dravinja v zgornjem toku, ki je popoldan in zvečer že upadala tudi v srednjem toku. Trenutno reke povsod počasi upadajo. Vodnatost rek je v večjem delu države srednja, le v južni in jugozahodni Sloveniji ostaja vodnatost mala, so pojasnili

Kaj nas čaka jutri in ta konec tedna?

V petek dopoldne bo sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno. V notranjosti bo nastalo nekaj ploh in neviht. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Default (ni preverjeno)

Kdaj in kje, vse Kar je tukaj je kurcevo sonce

Starejše novice