Foto: Jure Banfi
Kdo bo Damirja Krznarja nasledil v vlogi trenerja Maribora? Ni več skrivnost, da je Ante Šimundža prva želja športnega direktorja Marka Šulerja. Podpirate njegov povratek v Ljudski vrt? Sodelujte v anketi.

Damir Krznar je včeraj zaključil malce več kot 13 mesecev dolgo zgodbo v Ljudskem vrtu. Kdo ga bo nasledil na vročem trenerskem stolčku?

Ni več skrivnost, da je prva želja Marka Šulerja, športnega direktorja NK Maribor, Ante Šimundža. Dvainpetdesetletni Štajerec odlično pozna nepisane zakonitosti kluba, saj gre za nekdanjega nogometaša in trenerja vijoličastih.

Šimundža je od letošnjega marca, ko se je razšel z Ludogorcem, brez kluba, poleti pa so ga povezovali z nekaj klubi, z Rijeko, Sarajevom in tudi Muro, a do sklenitve sodelovanja ni prišlo. Bo drugače v primeru domačega Maribora.

Če do sklenitve sodelovanja vseeno ne bi prišlo, naj bi bil rezervna možnost Šulerja še en trener, ki že pozna Ljudski vrt. Gre za Krunoslava Jurčića, ki je zadnja leta služboval v Združenih arabskih emiratih in Savdski Arabiji, od februarja 2021 pa nima kluba.

Nakazal, da je odprt za sodelovanje

Nekdanji napadalec, ki je za vijoličaste dosegel 102 zadetka, ni nikoli skrival, da je navijač kluba iz Mladinske ulice 29. Je to lahko dodaten adut vodstva mariborskega prvoligaša? Šimundža je v sklopu včerajšnjega gostovanja na Sportklubu nakazal, da je naklonjen vrnitvi v Ljudski vrt.

»Zame je čast in privilegij, da sem želja ali pa kandidat za klop Maribora. Mislim pa, da ta oddaja ni prava tema, da bi debatirali o tem, kako se bo stvar razvila. Imamo ogromno drugih tem,« je med drugim dejal Šimundža.

Mariborčan je na vprašanje, če je pred oddajo že prejel klic Marka Šulerja, ponudil odgovor, da so stvari vedno odprte. Besede lahko razumemo tudi v smislu, da je že prišlo do stikov z vodstvom kluba.

Šimundža, ki je bil med julijem 2008 in avgustom 2011 pomočnik mariborskega stratega Darka Milaniča, je vijoličaste samostojno vodil med septembrom 2012 in avgustom 2015, kot trener pa je Štajerce popeljal do dveh naslovov državnega prvaka.

Mariborčane je vodil na 99 uradnih tekmah, dobil jih je 56, ob 22 neodločenih rezultatih pa je doživel 21 porazov. V sezoni 2013/14 je Maribor pod njegovim vodstvom prezimil v UEFA Evropski ligi, sezono kasneje pa se je prebil v skupinski del UEFA Lige prvakov in med drugim remiziral s Chelseajem.

Podpirate vrnitev Anteja Šimundže v Ljudski vrt? Sodelujte v naši anketi.

Ali podpirate vrnitev Anteja Šimundže na trenersko klop NK Maribor?

Da
86% (918 glasova)
Ne
9% (93 glasova)
Vseeno mi je
6% (62 glasova)
Skupaj glasov: 1073

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
ah (ni preverjeno)

Naj kar pride, boljšega verjetno tak ni na vidiku,ampak se bojim da bo vgriznu v toto kislo jabolko in se opekel. Igralci so slabi, vodstvo aka Šuler in company so khm..... in bi jih tudi bilo potrebno zamenjat...

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

A ni škoda zemljišča za velikansko igrišče, da se potem zgolj 22 mandeljcev igra telovadbo?

Maj Mura (ni preverjeno)

Boli me za ta Maribor ker itak če pride bo itak vsakem primeru bo Maribor shit

Maj Mura (ni preverjeno)

Maribor buuu

pohorski bataljon (ni preverjeno)

jaz podpiram prihod tovariša tita na oblast

Starejše novice