Foto: Jure Banfi
Sobočani ga niso uspeli znova zvabiti v Fazanerijo, bodo uspešnejši v Ljudskem vrtu? Ante Šimundža je v sklopu včerajšnjega gostovanja na Sportklubu spregovoril tudi o morebitni vrnitvi v Maribor.

Po Damirju Krznarju znova Ante Šimundža? Bi se lahko 52-letni Mariborčan po več kot osmih letih vrnil v Ljudski vrt?

Nekdanji napadalec vijoličastih in kasneje tudi trener članske ekipe je prva želja pristašev kluba. Vodstvo Maribora nima veliko časa za iskanje rešitev, saj Štajerce v soboto čaka dvoboj s Sobočani.

Šimundžo so nedolgo nazaj, po predčasnem slovesu Dejana Grabića, želeli tudi v Fazaneriji, a kljub stikom na koncu ni prišlo do ponovnega sodelovanja. Zdaj so se v boj zanj podali v Ljudskem vrtu

»Zdaj sledi izbira novega trenerja, kar bo moja zadolžitev v prihodnjih dneh. Ekipa ima po predvidenem programu v torek prosto, naslednji trening moštva bo v sredo. Poiskali bomo rešitev, ki bo najboljša za izhod iz krize, v kateri smo se znašli. Z željo, da bi bil nov trener čim prej prisoten na treningih. 

Z iskanjem novega trenerja sem začel takoj, časovnica potrditve bo odvisna od različnih dejavnikov, a verjamem, da bomo hitro začeli novo, predvsem pa uspešnejše poglavje,« je za spletno stran Nogometnega kluba Maribor pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Šimundža gostoval na Sportklubu 

Anteja Šimundžo so sicer že v dneh pred nedeljsko tekmo Maribora v Kidričevem napovedali kot gosta v Sportklubovi oddaji Pod prečko. V vlogi trenerja trikratni slovenski prvak se ni uspel izogniti vroči temi.

Mariborčan ni skrival, da mu veliko pomeni že to, da je med kandidati za trenerja: »Zame je čast in privilegij, da sem želja ali pa kandidat za klop Maribora. Mislim pa, da ta oddaja ni prava tema, da bi debatirali o tem, kako se bo stvar razvila. Imamo ogromno drugih tem.«

V nadaljevanju je o tej temi dodal še to, da ne želi komentirati dogajanja v klubu, ki ga spremlja zgolj kot zunanji opazovalec: »Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro, vse pa vidim enako kot vi. Gledam kot opazovalec, vidim samo produkt, ki ga igralci ali klub naredijo na igrišču. Ozadja ne poznam in bilo z moje strani zelo neprofesionalno, da komentiram dogajanje v klubu, ki ga ne poznam.«

Pa je po današnji odločitvi, da se vijoličasi razidejo z Damirjem Krznarjem, je že prejel klic iz Ljudskega vrta? »Stvari so vedno odprte,« je Šimundža ostal nekoliko skrivnosten. V nadaljevanju oddaje je priznal, da si še vedno želi izziva v tujini, a mu ne manjka energije, da bi se pridružil ambicioznemu projektu v domovini.

Bo nekdanji strateg graškega GAK-a, Aluminija, Mure in Ludogorca sprejel vabilo Mariborčanov? 

Komentarji (7)

janban

Tudi Šuler mora odit!!

Surfeiter (ni preverjeno)

ne jebe se Šimundža s takimi smrdljivci
On je GOSPOD

Mbb (ni preverjeno)

Ante pride ko gre Šuler ! To je pogoj.

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj smrdljiva golazenska banda - kanta za nabijanje.

čarni vrag (ni preverjeno)

So imeli pri sosedih kupleraj
pa jim nekako kšeft ni najboljše šel
Pa so zamenjali šefico kupleraja - Puf mutiko
Nič ni pomagalo
ker kurbe so pa ostale stare
Zamenjati bi morali kurbe
in ne pufmutiko

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

Kosmata muca b… (ni preverjeno)

Nevem če bo mb dal toliko penez, kot jih Ante hoče

44 (ni preverjeno)

Lahko tudi Mourinjo in Klopp pa te igralce ne bosta premaknila..slabi..brez srca za klub in preplacani za to kar trenutno kazejo

Starejše novice