Foto: Jure Banfi
Tudi Ante Šimundža se je po tekmi z Bravom, ki je postregla z nekaj spornimi sodniškimi odločitvami, dotaknil sojenja in odgovorne pri sodniški organizaciji pozval, naj podajo jasna navodila glede določenih situacij.

Maribor s premešano igralsko zasedbo v Šiški ni uspel podaljšati serije zmag, dvoboj z Bravom se je končal z izidom 1:1.

Obračun Brava in Maribora je sicer postregel s kar petimi zadetki, a so bili kar trije razveljavljeni, od tega dva v domači mreži. Če gol Arnela Jakupovića upravičeno ni bil priznan zaradi prepovedanega položaja, je več prahu dvignila odločitev o razveljavitvi zadetka Maksa Barišića.

Tudi tega se je v izjavi po koncu tekme dotaknil mariborski strateg Ante Šimundža. Dvainpetdesetletni strokovnjak ni bil zadovoljen z razpletom srečanja, bil je mnenja, da so Štajerci v prestolnici zaslužili več od točke:

»Menim, da je točka premalo glede na prikazano. Predvsem zaradi spoznanja, da smo jo gostiteljem podarili. Pozitivno je, da smo garali, namenili priložnost nekaterim fantom, ki so pred tem manj igrali in smo prevladovali med tekmo.

Tekmeci so igrali z dolgimi žogami, z njihove strani ni bilo nič presenetljivega, imeli smo nadzor nad igro. So pa bili z energijo izredno bojeviti, glede na vročino in specifično igrišče pa je razplet sprejemljiv. Me pa žalosti, da smo jim podarili točko, saj so zadetek dosegli po naši napaki.«

Žalosti ga različno dojemanje pravil

Kot že zapisano, so kar nekaj prahu dvignile odločitve sodnika Mateja Juga. Primorec je razveljavil dva zadetka Maribora, štajerski tabor pa je razburil tudi po tem, ko ni izključil Jana Gorenca, ki je kot zadnji branilec domačih storil prekršek nad Markom Božićem.

Šimundža se ni izognil tej temi, ampak je odgovorne v Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije pozval, naj pojasnijo navodila glede določenih situacij v tekmi:

»Tisti prepovedani položaji so prepovedani položaji, prekrški so prekrški, žalostijo pa me različna dojemanja pravil v nogometu. Na eni tekmi so takšna, na drugi drugačna, na tretji spet različna, čeprav gre za podobne ali enake situacije in potem je težko vedeti, za kaj gre.

Verjamem, da bodo ljudje v sodniški organizaciji dali jasna navodila, kaj in kako pri določenih situacijah, da bomo lahko bili vsi udeleženci v nogometu seznanjeni z njimi. Kajti v nekaj dneh smo videli tri iste situacije z drugačno razlago. Kar je enkrat prednost, drugič ni. Enkrat se VAR vrne nazaj, drugič ne.

Če primerjamo tekme med Muro in Olimpijo, Mariborom in Radomljami ter današnjo, je bila v dveh primerih upoštevana prednost, tokrat ne. Težko je ostati ravnodušen, pride do zmede glede pravil.

Tudi glede posredovanja Jana Gorenca sodniki pravijo, da ni bilo prekinitve čiste situacije, Božić pa je potisnil žogo mimo branilca, pred njim je bil le še vratar, vsi ostali so bili za njim. Težko je razumeti, da v takšnem primeru ni izključitve, ampak mi smo to sprejeli in šli naprej.«

V sredo še derbi

»Težko je hitro preklopiti s tekme, na kateri se je toliko dogajalo, ampak gremo naprej. Čaka nas največji slovenski derbi, ki je vedno revija slovenskega nogometa. Moramo biti maksimalni, želimo odigrati tekmo na najvišji ravni,« se je Šimundža ozrl še proti derbiju z Olimpijo.

Marca preloženi spopad večnih rivalov bo v Stožicah odigran v sredo, ob 18:30. Mariborčani se v prestolnico odpravljajo s sedmimi točkami zaostanka za zeleno-belimi, ki so včeraj premagali Domžale.

Šimundža je verjetno tudi v luči prihajajočega derbija v Šiški nekoliko premešal enajsterico. Tekmo z Bravom so namreč pričeli Etienne Beugre, Marko Božić, Žiga Repas in Marcel Lorber, ki so dobili prednost pred Josipom Iličićem, Hilalom Soudanijem, Arnelom Jakupovićem in Blažem Vrhovcem.

Fantje dobro trenirajo dobro, do sprememb pa je prišlo tudi zaradi taktičnih zadev, je pojasnil Šimundža. Kot je še ponovil, z razpletom ne more biti povsem zadovoljen, saj je Maribor v Ljubljano prišel z jasnim cilje, zmagati.

Se bodo vijoličasti znova veselili že to sredo?

Komentarji (1)

Mb-11 (ni preverjeno)

Maribor če hoče biti prvak mora imeti ekipo za klaso boljše od ostalih. Lep primer je letos Celje.

Starejše novice