Foto: Jure Banfi
Prostemu padu Maribora ni videti konca. Državni prvaki so izgubili tudi v Domžalah in po šestem zaporednem porazu še poglobili brezno. Radovan Karanović je dejal, da se je pripravljen umakniti.

Niz porazov se nadaljuje, Mariborčani so si tudi ob Kamniški Bistrici privoščili preveč nezbranosti v obrambi, kar so motivirani Domžalčani pred lepo polno tribuno znali kaznovati.

Maribor ima po petih krogih prvenstva najslabšo obrambo lige, Menno Bergsen je moral iz svoje mreže pobrati tri žoge, vijoličastim pa nista pomagala niti zadetka Roka Sirka in Marka Božića.

Nogometaši Maribora so domžalsko zelenico zapuščali s solzami v očeh, čeprav so bili po šestem zaporednem porazu - to je negativni rekord kluba po osamosvojitvi - znova deležni podpore navijaške skupine Viole.

Rok Sirk je v izjavi za Sportklub takoj po koncu tekme na robu solz dejal, da niti sam ne ve, kaj se dogaja v mariborski igri, Radovan Karanović pa je znova izpostavil napake v fazi branjenja:

»Nedopustno je dobiti takšna dva gola iz standardnih situacij. To, kar se je zgodilo nam, se lahko zgodi nekomu na veliko nižjem nivoju. Za to, kar se je zgodilo nam, ni več opravičila. Nimam kaj dodati, brez besed sem.«

Zadnja tekma za Karanovića?  

»Biti moram iskren, z direktorjem sem se že pogovoril in dejal, naj v klubu razmislijo in izberejo rešitev, ki bo trenutno najboljša za klub. Maribor je moj klub in Radovan Karanović ne bo težava,« je dejal strateg Maribora.

Če bo aktualne državne prvake vodil tudi na četrtkovi tekmi s Clujem, bo verjetno jasno že kmalu, Karanović pa poudarja, da ne bo predstavljal težave, če se bo vodstvo kluba odločilo za novo rešitev.

Marko Šuler, športni direktor Maribora, je v začetku tedna, po porazu z Olimpijo, Radovana Karanovića javno podprl z besedami, da njegova prihodnost na klopi ni ogrožena, a morda utegneta dva nova sprememba spremeniti odločitev.

Nad Cluj brez treh članov zadnje vrste

Jasno pa je, da tudi morebitni naslednik Karanovića ne bo imel veliko časa za izboljšanje igre, za nameček pa se bodo Štajerci romunskega Cluja lotili brez treh standardnih branilcev. 

Martinu Milcu in Maxu Watsonu se je na seznamu poškodovanih nogometašev pridružil še Nemanja Mitrović. Branilec bi zaradi prepovedi igranja, tako kot Jan Repas, v vsakem primeru izpustil prvo tekmo, očitno bo tudi povratno v Romuniji:

»Zdaj smo ostali še brez Mitrovića, ki bo verjetno odsoten nekaj časa. Celotna situacija, ki se dogaja, je trenutno preveč negativna. 

Kar se mene tiče, bom tudi v primeru, da ostanem, naredil vse, da se ta vlak obrne. Kot vedno, sem optimističen, trenutno pa ne morem reči, kaj se bo dogajalo. 

Fante je potrebno iz te apatije, ki se dogaja, vrniti v normalo. Že na evropski tekmi je potrebno poskušati dati vse od sebe in še več, mislim, da se drugega trenutno ne da narediti.«

Padec pripisuje poškodbam

»Vidiš, da jim ni vseeno, vendar se napake vseeno dogajajo. To je tisto, kar boli tudi mene, saj kot trener še vedno čutim svoj duh v njih. 

Se pa po drugi strani dogajajo takšne nedopustne napake, da ti ne more biti na klopi nič jasno. Lahko rečem, da smo dosegli gol z nekaj sreče, po odbiti žogi. 

Pričakoval sem, da se bo sreča morda dokončno obrnila v našo korist, pa smo nato v tretji minuti drugega polčasa spet prejeli zadetek. Totalen padec osredotočenosti,« je po porazu nadaljeval Karanović.

Očitno tudi trener vijoličastih nima prave rešitve za trenutno krizo, kje pa se je le-ta pravzaprav sploh pričela? Triinpetdesetletnik največjo vlogo pripisuje poškodbam:

»Mislim, da se je to pričelo s poškodbami. Sčasoma navajali novince in ostajali brez pomembnih igralcev, poškodbe pa so pripeljale do tega, da smo iz kroga v krog postajali vse manj samozavestni. 

Tudi s prejetimi goli ne moremo biti zadovoljni, ali iz standardnih situacij ali po individualnih napakah, to se ponavlja. Nič nimam dodati na to.«

Kakšno pa je vaše mnenje, naj Radovan Karanović ostane na trenerski klopi ali naj trenutni položaj Štajercev rešuje nekdo drug? Svoje mnenje zapišite v komentar.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mbb (nepreverjen)

Problem je Šuler saj nima podpore igralcev.

Miroslav (nepreverjen)

Ne samo podpore, niti znanja za to funkcijo nima. Večina v štabujih je itak snobov, ki gledajo samo za avoje plače

In reply to by Mbb (nepreverjen)

BERIBERI (nepreverjen)

REŠITEV JE ZAHOVIČ. SAMO STE GA VIOLE NAGNAL IN NE VRJAME, DA SE BO VRNIL.

dd (nepreverjen)

ta tvoj ljubi zdraho je v rekordem času zagonil 10 milijonov iz lige prvakov z absurdnimi premijami, 50x previsokimi plačami in igralci kot so mulahusejnovic, mihelič, santos, pericic, piric, in še cel kup ostalih flopov, potem pa je rajši SPIZDIL ko je videl kako ekipo je sestavil tako da odjebi s tem pijancem

In reply to by BERIBERI (nepreverjen)

Hejh (nepreverjen)

Šuler adijo!

janban

Nesposobni Šuler nima kaj iskati v MB.

Starejše novice