Foto: Jure Banfi
Mariborčani so z zmago na tekmi z Radomljami prekinili niz treh porazov, a so le nekaj dni kasneje znova pokleknili pred tekmecem. Je včerajšnji poraz v Kidričevem poskrbel za spremembo na trenerskem stolčku?

Štirje porazi na zadnjih petih tekmah in že devet točk zaostanka za vodilnimi Celjani. To je bilanca Maribora v zadnjih tednih.

Vijoličaste pred oktobrskim reprezentančnim premorom čaka še domača tekma z Muro, a vse kaže, da Mariborčanov v soboto ne bo vodil Damir Krznar. Tako poroča tudi Sportklub.

Nekdanji trener Dinama je že po tekmi z Radomljami, ki so jih Štajerci po preobratu ugnali s 3:1, priznal, da bi se ob nadaljevanju zmagovalnega posta poslovil, zdaj bo očitno dejansko prišlo do razhoda.

»Interes, da se poti Hrvata in NK Maribor razidejo, je bil po naših informacijah obojestranski,« še pišejo pri Sportklubu.

»V tem trenutku ni lahko. Glede na streznitev, ki smo jo doživeli, ne samo v Kidričevem, ampak že na številnih prejšnjih tekmah. To je tisti del trenerskega posla, od katerega bežiš. 

V našem primeru ostaja vtis, kot da opravljamo Sizifovo delo. Potiskamo kroglo v hrib, ki se nato, ne glede na to, do kod jo spravimo, vedno znova skotali nazaj proti dolini. Očitno je naša strmina zelo, zelo visoka… 

Težki dnevi so za nami, težki pred nami. Morali si bomo pogledati v oči. Veliko bo vprašanj, ki zahtevajo odgovore. Ali jih bomo uspeli poiskati, bomo videli v prihodnjih dneh,« je po tekmi dejal Krznar. Je med vrsticami namignil, da ne vidi več pravih rešitev?

Maribor je na zadnjih sedmih tekmah Prve lige Telemach premagal zgolj Radomlje, ob štirih porazih pa je osvojil skromnih pet točk. To je klub iz Ljudskega vrta pahnilo na peto mesto lestvice, daleč za vodilne Celjane.

Pravzaprav se ponavlja lanskoletna zgodba, ko so imeli Mariborčani po desetih odigranih tekmah na svojem računu ravno tako 14 točk. Šestnajstkratni državni prvaki so prav po zaslugi slabega vstopa v sezono zapravili možnosti za prvo mesto. 

Damir Krznar se je v mesto ob Dravi preselil konec lanskega poletja, ko je nasledil Radovana Karanovića, ki bi lahko znova predstavljal začasno rešitev. Hrvat je Maribor vodil na 54 tekmah, dobil je 27 tekem, ob 13 remijih pa je v Kidričevem doživel še 14. poraz.

Pričakovanja mariborskih navijačev so jasna, saj si veliko pristašev želi, da bi se v Ljudski vrt vrnil Ante Šimundža. Nekdanji napadalec in trener Maribora trenutno nima delodajalca.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
sava (ni preverjeno)

Šuler naj mu se takoj pridruži in spakira. Takšen kot je bil igralec takšen je sedaj pri Mariboru a MARIBOR potrebuje mnogo mnogo več!

Moje mnenje (ni preverjeno)

Šimundža in Zahovič sta edini tandem, ki lahko reši klub iz te agonije, igralcem pa minimalne plače, dokler se ne spametujejo.

pametni (ni preverjeno)

So imeli pri sosedih kupleraj
pa jim nekako kšeft ni najboljše šel
Pa so zamenjali šefico kupleraja - Puf mutiko
Nič ni pomagalo
ker kurbe so pa ostale stare
Zamenjati bi morali kurbe
in ne pufmutiko

Starejše novice