Rokometaši Maribora so se po tesnem porazu v Dobovi brez točk vrnili tudi z gostovanja v Škofji Loki. Gorenjci so zasedbi Luke Žvižeja zadali tretji poraz v nizu.

Štajerci v Škofji Loki niso uspeli zaceliti ran po porazu z Dobovo, domov so se vrnili s praznimi žepi in s tretjim zaporednim porazom.

Čeprav so Mariborčani v Škofji Loki dobili prvi polčas, so v nadaljevanju dvoboja popustili v ključnih trenutkih in morali še petič to jesen priznati poraz. Zasedba trenerja Luke Žvižeja ostaja pri treh točkah.

Mariborski zasedbi v obračunu z Ločani ni pomagalo niti 15 obramb Gregorja Lorgerja in sedem zadetkov Tadeja Soka. Pri domačih je bil z devetimi goli najučinkovitejši Matevž Jesenko.

URBANSCAPE LOKA - MARIBOR BRANIK 28:24 (12:13)
Loka:
Stanojlović 2, Juričan 6; M. Jesenko 9, Batagelj 7, Nikolić 5, Atanasov 2, A. Jesenko 2, Cingesar 1, Damjanović 1, Dolenc 1, Klemenčič, Mali, Belič Pfajfar, Šilc, Jakac, Križaj.
Maribor: Zupančič 1, Strašek, Lorger 15; Sok 7, Jerenec 4, Košec 4, Kačičnik 3, Budja 2, Hedl 1, Gregorič 1, Kovačec 1, Razgor 1, Jezernik, Grobelnik, Planinšek, Blagotinšek.

Popustili v ključnih trenutkih tekme

Tekmo je z golom odprl Matic Košec, a so nato gostitelji hitro poskrbeli za preobrat. Loka je v deveti minuti prvič povedla z dvema goloma prednosti, tri minute zatem pa s tremi. Mariborska ekipa se je nato vrnila in izkoristila tudi nekaj krasnih obramb Gregorja Lorgerja. 

V drugem delu prvega polčasa so gostitelji v glavnem ohranjali gol prednosti, tik pred odmorom pa sta za preobrat poskrbela Izidor Budja in Jure Hedl. Izid polčasa je bil 12:13 za Štajerce.

Škofjeločani so po odmoru hitro izenačili in tudi znova povedli. Tekma je bila ves čas izredno napeta, ekipi pa sta se do končnice izmenjavali v vodstvu. Mariborčani so nekajkrat zapravili priložnost, da bi povedli z dvema goloma prednosti. 

Gostitelji so to v končnici znali izkoristiti. Varovanci Gregorja Cvijiča so pet minut pred koncem vodili s 25:22 in Štajercem niso dopustili povratka. Urbanscape Loka je na koncu slavila z 28:24.

Strniti vrste in iskati novo priložnost

»Na žalost je za nami še ena podobna tekma kot tista prejšnja v Dobovi. Imeli smo svoje priložnosti, da bi tekmo obrnili sebi v prid in prišli do prepotrebnih točk, ampak nam to na žalost ni uspelo. 

Zdaj moramo dvigniti glave, strniti vrste in se z vsemi močmi zazreti v prihodnost ter iskati novo priložnost,« je po petem porazu sezone dejal mariborski trener Luka Žvižej.

Mariborčani so v sedmih krogih letošnje sezone zbrali zgolj tri točke, na lestvici državnega prvenstva pa zasedajo 12. mesto, skromnejša sta zgolj ljubljanski Slovan in Krško.

Štajerci bodo nove točke napadali v soboto, ko v mesto ob Dravi prihaja SVIŠ iz Ivančne Gorice, ki je s točko več eden od konkurentov na začelju lestvice.

Starejše novice