Foto: Miloš Vujinović
Tim Gajser je sezono svetovnega prvenstva sklenil z zmago na Veliki nagradi Velike Britanije, zdaj pa se z Janom Pancarjem in Miho Bubničem pripravlja na dirko Pokala narodov. Obiskali smo trening v Lembergu pri Šmarju.

Tim Gajser, Jan Pancar in Miha Bubnič se pripravljajo na nastop na dirki Pokala narodov, ki ga bo med 6. in 8. oktobrom gostil francoski Ernee.

Selektor Sašo Kragelj je v začetku septembra določil, da bodo barve AMZS in Slovenije zastopali Tim Gajser v razredu MXGP, Jan Pancar v razredu MX2 in Jaka Peklaj v MX Open, a je bil zaradi poškodbe zadnjega prisiljen v spremembo.

Šestnajstletni Peklaj je brez premiernega nastopa na tem tekmovanju ostal zaradi poškodbe na dirki evropskega pokala v Matterley Bassinu. Na olimpijadi motokrosa ga bo zamenjal letošnji državni prvak v razredu MX Open, 24-letni Miha Bubnič.

V Francijo z zmago na zadnji dirki svetovnega prvenstva

Tim Gajser bo v Franciji najmočnejši adut slovenske reprezentance. Štajerec se v Ernee odpravlja z odlično popotnico, saj se je na zadnji dirki svetovnega prvenstva veselil zmage. Na Veliki nagradi Velike Britanije je slavil 45. zmago v svetovnem prvenstvu.

Sedemindvajsetletnik je zajeten del sezone izpustil zaradi hude poškodbe v začetku leta, v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v motokrosu pa je kljub vsemu zasedel 11. mesto. Čeprav je izpustil kar 11 dirk, je na osmih dirkah zbral 298 točk.

Gajser je s popolnim izkupičkom na zadnji dirki sezone zasenčil tudi novega svetovnega prvaka Jorgeja Prada, ki si je naslov zagotovil že pred Veliko nagrado Velike Britanije. 

Makolčan je sicer petkratni svetovni prvak, štirikrat je bil najboljši v elitnem razredu MXGP, v katerem bo v začetku oktobra nastopil tudi kot slovenski adut na dirki Pokala narodov. 

Reprezentanca se na dirko v Franciji pripravlja na Gajserjevi domači progi TIGA243 LAND v Lembergu pri Šmarju.

Komentarji (1)

Surfeiter (ni preverjeno)

4 X SVETOVNI prvak v MX GP ... in potem vi nabijate o potrčkotih neke abervezne lige, ki ji v Sloveniji rečemo "nogometna" ... saj če je ne bi poimenovali, nobeden ne bi vedel, da abervezniki igrajo isti šport kot Barcelona ... bi mislili, da smo si v Mariboru zmislili novi šport ...
... BRAVO TIM GAJSER ... svetovni prvak ...

Starejše novice