Foto: Miloš Vujinović
Posledice vremenske ujme so utrpeli številni Slovenci. Veliko hiš se je znašlo pod vodo, ob škodi na gospodarskih objektih pa so se pod vodo znašle tudi številne športne površine. O škodi poročajo številna društva širom Slovenije.

Šport je v teh dneh drugotnega pomena, saj se številni prebivalci soočajo s posledicami poplav in plazov, ki so povzročili milijonsko škodo.

Predsednik vlade Robert Golob je že pred dnevi podal oceno, da škoda znaša okrog 500 milijonov evrov, ni pa veliko takšnih, ki to številko postavljajo še višje. Zagotovo bodo stroški odpravljanja posledic enormni.

Ob privatni lastnini poplavah niso mogli ubežati niti gospodarski subjekti, kar nekaj je takšnih, ki v tem trenutku ne morejo nadaljevati s proizvodnjo. 

Narava pa ob tem ni prizanesla niti drugim objektom na prostem, s fotografijami škode in posledic poplav se na spletnih omrežjih oglašajo številna športna društva.

Pod vodo številna nogometna igrišča, Sava pustošila v Tacnu

V Pomurju sta bili že pred sobotnim prebojem nasipa pri Dolnji Bistrici pod vodo nogometni igrišči v Dokležovju in Veržeju, pod vodo so tudi klubski prostori. Čeprav so pri obeh društvih takšnih prizorov vajeni že iz prejšnjih let, je žalost ob pogledu na poplavljene površine vseeno velika.

V nedeljo je poplavilo nogometno igrišče v Bakovcih, voda je prekrila tudi rezervno igrišče v Gornji Radgoni. Deloma je pod vodo rezervno igrišče v Športnem parku Beltinci, ki so ga v nedeljo skušali braniti z vrečami peska. Za lopate so poprijeli tudi nogometaši in trenerji domačega drugoligaša.

Drava je ob svoji strugi spet poplavila površine Nogometnega kluba Malečnik, nižje ob reki pa se morajo s posledicami poplave soočati tudi Športnem društvu Stojnci.

Huda ura je pred dnevi zajela tudi kraje v okolici Celja. V Dobriši vasi je tako poplavilo igrišče, na katerem vadijo mlade igralke Ženskega nogometnega kluba Žalec.

V Komendi je poplavilo okrog 400 hiš, vodi pa ni ušel niti tamkajšnji hipodrom, na katerem domuje Nogometni klub Komenda. Odpravljanja posledic so se v nedeljo lotili številni, tudi najmlajši nogometaši kluba.

Nič kaj bolje ni odnesla niti nogometna zelenica v Mengšu. Nogometni klub Mengo 28 je imel glede na prve fotografije vsaj to srečo, da voda na igrišče ni naplavila večje količine mulja. Pri klubu naprošajo, da se obiskovalci ne sprehajajo po igrišču, saj je to zaradi železnih kosov in ostrih predmetov nevarno.

V Trzinu je podtalnica zalila prostore Strelskega društva Trzin. Kot so zapisali, je bilo strašljivo, kako je voda prestavljala strelsko linijo in omare, pod vodo pa so se znašle tako puške kot tudi strelske obleke.

Z veliko škodo se bodo morali soočati pri Nogometnem klubu Škofja Loka, iz katerega so sporočili, da je ob matičnem igrišču v Puštalu voda poplavila tudi zelenici v Godešiču in bližnjih Medvodah. 

Sava je pustošila v kajak in kanu centru Tacen, ki je po zapisih društva razdejan do neprepoznavnosti. Ker je raven Save že upadel, bodo z delovno akcijo pričeli že danes popoldne. Le nekaj metrov višje so se pod vodo znašli tudi prostori kolesarskih klubov Ljubljana Gusto Santic in Pogi Teama.

Reka Sava je na Dolenjskem razdejala tudi površine Kajak kanu kluba Čatež, o poplavljenem igrišču pa poročajo tudi z Idrijskega. S poplavljeno zelenico se morajo soočati pri Nogometnem klubu Ledine.

Komentarji (1)

Zvegla (ni preverjeno)

Na poplavnem obmocju poplavlja. Dejstvo.

Starejše novice