Foto: Jure Banfi
Ženska košarkarska reprezentanca je dobila še tretjo zaporedno pripravljalno tekmo. Slovenke so po dveh zmagah proti Hrvaški v Mariboru dobile še s Poljsko.

Ženska košarkarska reprezentanca Slovenije je v Dvorani Tabor dobila četrto pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom.

Slovenke so v štajerski prestolnici nadigrale Poljakinje, ki so sredi tretje četrtine zaostajale že za 20 točk. Gostiteljice evropskega prvenstva so na krilih Zale Friškovec, ki je dosegla 17 točk, Teja Oblak pa je k desetim točkam dodal še deset podaj, slavile s 83:72.

To je bila za zasedbo Georgios Dikaioulakos tretja zmaga v nizu, pred ekipo pa sta še dve preizkušnji. Izbrana vrste se v nadaljevanje priprav sicer podaja brez Aleksandre Krošelj, že prej je odpadla Mojca Jelenc, še vedno pa po prilagojenem programu vadi Tina Cvijanovič.

SLOVENIJA - POLJSKA 83:72 (19:25, 44:34, 70:53)
Slovenija:
Friškovec 20, Jakovina 15, Debeljak 15, Oblak 10, Ivanuša 9, Čeh 5, Šrot 5, Lisec 4, Sivka 4, Kozina Bubnić, Kramžar, Rupnik, Vujačić. 

Nihanja v prvem polčasu

Slovenke so dobro odprle dvoboj v Dvorani Tabor, saj so Poljakinjam hitro ušle na 11:4. Kasneje so vodile tudi s 16:8, nato pa so popustile. Poljska je z delnim izidom 3:11 izenačila na 19:19, Slovenke pa so nato nasprotnicam dovolile še šest točk in so prvo četrtino izgubile z 19:25.

Selektor Georgios Dikaioulakos je lahko bil zadovoljen z vstopom v drugo četrtino, saj so njegove varovanke s šestimi zaporednimi točkami izničile prednost Poljske. Po izenačenju na 25:25 so znova povedle z 29:28, po košu Poljakinj pa je domači ekipi uspel delni izid 12:0 za vodstvo z 41:30.

Gostiteljice evropskega prvenstva so zajetno prednost obdržale do odmora, ob polčasu so vodile s 44:34. V prvem polčasu je bila v slovenskem dresu najučinkovitejša Lea Debeljak, ki je dosegla 11 točk, dve manj je k vodstvu desetih točk prispevala še Zala Friškovec.

V tretji četrtini že do 20 točk prednosti

Poljska reprezentanca se je po odmoru približala na šest točk zaostanka, Slovenke pa so odgovorile s petimi točkami in vodstvom z 52:41. V nadaljevanju četrtine je bila ob Tini Jakovini izza črte uspešna Zala Friškovec, ki je v tretji četrtini dosegla kar devet točk. 

Slovenke so na krilih Friškovčeve pridno polnile koš Poljske, v končnici tretje četrtine pa so po novi trojki povedle s 68:48, pred zadnjimi desetimi minutami pa so vodile s 70:53.

Naša izbrana vrsta je v uvodu zadnje četrtine hitro izgubila visokoraslo Asjo Sivko, ki je vknjižila peto osebno napako. Se je pa z nekaj dobrimi posredovanji v obrambi izkazala Eva Lisec, ki je dosegla tudi štiri točke.

Nasprotnice so se v nadaljevanju zadnje četrtine približale, a vodstvo ni bilo nikoli prav zares ogroženo. Tudi po zaslugi trojke Blaže Čeh, ki je v drugem polčasu prispevala pet točk. Dvoboj v štajerski prestolnici se je končal s slovensko zmago z izidom 83:72.

Slovenke bodo predzadnjo pripravljalno tekmo pred domačim evropskim prvenstvo odigrale v četrtek, 8. junija, ko bodo v Stožicah gostile Črnogorke.

Starejše novice