Foto: Jure Banfi
HJK Helsinki so z novo zmago podaljšali negativno serijo Maribora. Državni prvaki so v finski prestolnici vknjižili že peti zaporedni poraz. Radovan Karanović razume nezadovoljstvo navijačev.

Slab niz Maribora se nadaljuje, Štajerci so včeraj klonili tudi v Helsinkih, ponoči pa so se domov vrnili s petim zaporednim porazom. Navijači so vse bolj nezadovoljni.

Bodo v Ljudskem vrtu letos spremljali evropsko jesen? Skupinski del enega od evropskih tekmovanj je bil cilj pred začetkom sezone, ki pa se zdi z vsakim novim porazom vse bolj oddaljen.

Peta zaporedna ničla je še poglobila brezno, v katerem so se znašli mariborski nogometaši, ki še na peti od šestih evropskih preizkušenj niso dosegli zadetka. Roko na srce, v Helsinkih tudi po zaslugi Conorja Hazarda.

Severni Irec v golu finskega prvaka se je izkazal z nekaj posredovanji, s katerimi je preprečil, da bi se Maribor vrnil v igro. Na drugi strani je napako štajerske obrambe v 54. minuti kaznoval Santeri Hostikka.

Gol bi dvignil moralo

»Neverjetno ... Če bi izmed tistih dveh udarcev v začetnem delu tekme vsaj eden končal v mreži, bi ohranili upanje in bi to ogromno pripomoglo, vsaj s psihološkega vidika, da bi v drugem polčasu nadaljevali z večjim tempom in v boljši podobi z naše strani. 

Spet smo bili kaznovani iz polpriložnosti, potem poskušali priti do gola, a nam je namero dvakrat preprečil domači vratar z zelo dobrima obrambama. Enostavno, ne vem, kaj se dogaja,« je po novem porazu dejal Radovan Karanović.

Strateg Maribora je v primerjavi s prvo tekmo v Ljudskem vrtu, ki jo je HJK dobil z goloma v drugem polčasu, opravil tri spremembe v začetni enajsterici.

Namesto poškodovanega Maxa Watsona je srečanje pričel Sven Šoštarič Karič, Rok Kronaveter in Marko Božić pa sta v napadalnem delu ekipe zamenjala Žana Vipotnika in Aljaža Antolina.

Tudi to ni obrodilo sadov, Mariborčani niso našli recepta za izhod iz krize, Karanović pa priznava, da je bilo na umetni travnati površini preveč napak pri oddaji žoge:

»Tokrat smo na tem igrišču naredili preveč tehničnih napak, predvsem v organizaciji igre. Če želiš zmagati, moraš biti bolj natančen pri oddaji žoge. To nam ni uspevalo. Izkazalo se je, da je tudi drugačna podlaga na umetni travi vplivala v določeni meri na izvedbo,«

Tekma s Clujem o evropski jeseni

»Moramo razumeti navijače, da so nezadovoljni, toda dejstvo je, da je to mlada, obetavna razvojna ekipa, ki ima svojo prihodnost. Treba je pozitivno gledati na prihodnost, prepričan pa sem, da se bodo rezultati obrnili v našo korist,« poziva Karanović.

Vse več je tistih pristašev Maribora, ki so nezadovoljni tako z Radovanom Karanovićem kot tudi z Markom Šulerjem, ki mu kot športnemu direktorju očitajo prepozno iskanje nadomestil za nogometaše, ki so odšli iz Ljudskega vrta, v prvi vrsti Antoina Makoumbouja.

Karanović je ob tem vnovič poudaril že slišano, da si ekipa takšne serije porazov ni zaslužila. Dejstvo pa je, da bodo morali vijoličasti niz porazov prekiniti že v kratkem, če bodo želeli v evropskih tekmovanjih igrati tudi jeseni.

Zadnja ovira pred skupinskim delom UEFA Evropske konferenčne lige bo romunski prvak Cluj, ki je včeraj izločil Šahtar iz Soligorska. Prvo tekmo bosta zaradi prepovedi igranja izpustila Sven Šoštarič Karič in Jan Repas.

»Najprej se je treba usmeriti k Domžalam, potem bomo razmišljali o Cluju. Moramo storiti vse, da se prekine niz slabih rezultatov,« še sporoča trener Maribora. Štajerci bodo v Domžalah gostovali v nedeljo, ob 20.15.

Kakšno pa je vaše mnenje? Lahko Radovan Karanović Mariborčane popelje iz krize ali pa prvaki potrebujejo novo ime na klopi?

Komentarji (12)

SLO (ni preverjeno)

Katerega leta bodo pozitivni rezultati? Od te zasedbe ne bo rezultatov.

Hejh (ni preverjeno)

Potrebno je po odgovornosti vprašati tiste, ki so nastavili Šulerja in Karanoviča.

Ll (ni preverjeno)

Sramota da stopajo po zelenici šampionov

Mbb (ni preverjeno)

Karanović ima samo željo po uspehu nima pa karizme ! Šuler je bila najslabša odločitev za NK Maribor . ZZ TOP je rešitev .

Pohorčan (ni preverjeno)

ZZ Top se userje na tote Mb klub, bil je naženen, ke so ga tote nagnale on se ne misla več s toten klubom ukvarjate. Šiš miš pa tote pohorec - šumski šulek bota gnjes fkuker z Marijo odletela gor k Bogece. Hik, hik že san se ga na veselje vsipa ka več netopira ne bo...pa njegovo naklajanje, filozoferaje....pa tak dele.......

In reply to by Mbb (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Pa ke te zdaj niste še bincnili totega šiš - miša, pa urkoja šulo???? Drekonje!!!

magyar bacsi (ni preverjeno)

Ta budalo šiš miš nateguje cel tote Maribor!!!! Mb klub so itak prevaranti!

Franci (ni preverjeno)

Čez 20 let ko bom že mrtev bodo mogoče igrali v drugi snl..Ne da morajo nekatere igralce odslovit tudi kompletno upravo morajo nagnat in začeti iz nule.

Vinko Sulejmani (ni preverjeno)

Reziltati se bodo obrnili v našo korist. Ampak še prej morata skupaj s Šwulerjem spizdit iz kluba. Klošarja nesposobna.

Surfeiter (ni preverjeno)

Je v MB kaj, kar nismo zjebali? Žal, NI !

FRAP (ni preverjeno)

Tudi Olimpija je bila v krizi, pa so znali rešiti problem. Če bo NK Maribor tako nadaljeval, bo treba pač ubrati isto pot. Začeti je treba zgoraj.

Pohorčan (ni preverjeno)

Ke te tote šiš - miš še vedno straše s svojo glupo netopirsko faco??? 2 x bi ga focna pa bincna pa bi kuj bil pokončan??? Kuj a ne???

Starejše novice