Foto: Jure Banfi
Olimpija je podaljšala serijo mariborskih porazov, sreča v trenutni nesreči pa je vsaj ta, da poškodba Maxa Watsona ni hujše narave. Vladan Vidaković ni utrpel zloma nosu, zato bo odpotoval v Helsinke.

Maribor po koncu četrtega kroga Prve lige Telemach zaseda zadnje mesto, kar ni dobra popotnica pred povratno tekmo tretjega kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige.

Slovenski prvaki bodo v Helsinkih lovili kar dva zadetka zaostanka, ki so si ju po bledi podobi v drugem polčasu pridelali na domačem igrišču. Lahko vijoličastim po štirih bolečih porazih vseeno uspe preobrat?

Štajerci bodo povratni obračun s HJK-jem odigrali v zdesetkani zasedbi, na seznamu poškodovanih nogometašev pa se je znašel še Max Watson. Na srečo pa je poškodba Šveda lažja od prvih napovedi.

Počival bo nekaj tednov

Radovan Karanović je po včerajšnjem porazu potarnal, da je Watson verjetno že odigral zadnjo tekmo v jesenskem delu prvenstva, a so podrobnejši pregledi potrdili, da ne gre za tako hudo poškodbo.

Najbolj črnoglede napovedi se po opravljenih pregledih niso uresničile. Matjaž Vogrin, vodja klubske zdravniške službe je pojasnil, da Watson ne bo potreboval operativnega posega:

»Pri Watsonu gre za poškodbo notranje stranske kolenske vezi, k sreči ne bo treba opraviti operativnega posega. Zdravljen bo konzervativno, z igrišč pa bo odsoten nekaj tednov. 

Vidaković je prejel močan udarec v predel obraza, vendar ni prišlo do zloma nosu, tako da bo lahko nadaljeval s treningi in bo odpotoval z moštvom v Helsinke.«

Mariborčani bodo v finsko prestolnico krenili jutri. Lahko v povratnem obračunu pridejo do velikega preobrata?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice