Foto: Jure Banfi
Žan Vipotnik je novi članski reprezentant Slovenije. Napadalec Maribora je po odličnih predstavah ni bil spregledan, Matjaž Kek ga je uvrstil na seznam za kvalifikacijski tekmi s Kazahstanom in San Marinom.

Danes je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo živahno, saj je po žrebu pokalnih parov pred kamere sedel še Matjaž Kek.

Selektor članske izbrane vrste je predstavil seznam nogometašev, na katere bo računal ob pričetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024, ki ga bo gostila Nemčija.

Slovenci bodo v četrtek, 23. marca, gostovali v Kazahstanu, tri dni zatem pa se bodo v ljubljanskih Stožicah pomerili s San Marinom. Lahko naša reprezentanca kvalifikacije odpre z dvema zmagama?

Prvič z vročim napadalcem Maribora

Matjaž Kek je na seznam uvrstil dva debitanta. Ob osrednjem branilcu Vanji Drkušiću, ki uspešno nastopa za ruski Soči, bo selektor računal tudi na Žana Vipotnika, ki v letošnji sezoni blesti v napadu Maribora.

Konjičan je eksplodiral ob koncu jesenskega dela prvenstva, ko je Bravu, Radomljam in Gorici na treh tekmah nasul kar sedem zadetkov, dobro formo pa je prenesel tudi v nadaljevanje sezone.

Dvajsetletnik je spomladi odločil tekmo v Kopru, nato pa je v polno meril še na derbiju z Olimpijo ter tekmah z Domžalami in Celjem. Sedem tekem dolgo strelsko serijo so pred dnevi zaustavili šele Sobočani.

S 14 goli najboljši strelec Prve lige Telemach je zatem dvakrat zadel še v pokalnem obračunu z Velenjčani, v soboto pa je zaradi lažje poškodbe izpustil tekmo s sežanskim Taborom.

Zaslužil si je vpoklic

»Kar se tiče Vipotnika. Vsi ste že veliko pisali o njem, vsi ga nudijo na na pladnju, vidi se ga vsake tri, štiri dni. Res je, da ima težave s poškodbo, po mojih informacijah naj bi bil za igranje nared šele za tekmo konec tedna. 

Počakali bomo, mislim, da si je zaslužil ta vpoklic, saj dobro deluje. Res je, da prihaja iz slovenske lige, vidite pa, da iz nje prihajajo štirje igralci. S tem pada v vodo to, da nas slovenska liga ne zanima,« je Kek dejal o vpoklicu mladega napadalca.

Ob Vipotniku so predstavniki Prve lige Telemach še trije nogometaši, med njimi zdaj ni Martina Milca. Timi Max Elšnik in Matevž Vidovšek sta bila vpoklicana iz Olimpije, Žan Karničnik pa iz Celja.

Reprezentanca bo priprave pričela v ponedeljek, 20. marca, Kek pa priznava, da se še nekaj nogometašev spopada s poškodbami, zato je njihov nastop še pod vprašajem.

Med takšne nogometaše spadajo Jasmin Kurtić, Andraž Šporar in Domen Črnigoj.

Komentarji (1)

viola (ni preverjeno)

Sanjski napad Šeško in Vipotnik.

Starejše novice