Izbrana vrsta Slovenije je pričela priprave na zadnji preizkušnji kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. V ekipi je prišlo do treh sprememb, naknadno vabilo so prejeli Haris Vučkić, Žan Celar in Blaž Vrhovec.

Reprezentanci Slovaške in Cipra bosta zadnja tekmeca Slovencev v letošnjem letu, selektor Matjaž Kek pa ima pred gostovanjem v Trnavi nekaj težav s sestavo ekipe.

Kek je izgubil poškodovanega Benjamina Šeška, selektorju pa ne bosta na voljo niti oboleli Luka Zahović in Jon Gorenc Stanković, ki je zaradi večjega izbruha okužb s koronavirusom pri graškem Sturmu že nekaj dni v izolaciji.

Selektor je naknadno vpoklical tri nogometaše. Konkurenco v konici napada bosta zaostrila povratnik Haris Vučkić in Žan Celar, ki je letos za švicarski Lugano, pri katerem igra s Sandijem Lovrićem, dosegel tri zadetke.

Nekdanji up Maribora je novinec v članski izbrani vrsti, v katero se po daljšem obdobju vrača Blaž Vrhovec. Vezist vijolic je v preteklosti že zaigral za reprezentanco Slovenije.

Debitiral pred petimi leti

Dolgoletni član Maribora je v dresu s slovenskim grbom prvič nastopil leta 2016. Marca tega leta je debitiral na tekmi s Severno Makedonijo, nekaj dni kasneje pa je zaigral še na Severnem Irskem. Junija 2016 je na tekmi s Turčijo dobil mesto v začetni enajsterici.

Devetindvajsetletnik je v letošnji sezoni za Maribor odigral 17 tekem, v državnem prvenstvu pa je dvema asistencama dodal še tri zadetke in s svojimi predstavami prepričal tudi Matjaža Keka.

V Ljudskem vrtu se lahko pohvalijo še z enim članskim reprezentantom, Antoine Makoumbou bo tudi novembra branil barve Konga. 

Robert Voloder je bil uvrščen na seznam nemške reprezentance do 20 let, Nino Žugelj, Vid Koderman in Samo Pridgar so del mlade reprezentance, Enej Klampfer, Nino Milić, Marcel Lorber in Marcos Tavares ml. pa se dokazujejo na pripravah izbrane vrste do 18 let.

Kvalifikacije želijo zaključiti z dvema zmagama

V dresu članske selekcije Slovenije bomo spremljali še enega bivšega člana Maribora. Petar Stojanović, v letošnji sezoni član italijanskega Empolija, želi leto zaključiti z dvema zmagama:

»Gremo po dve zmagi. Želimo si igrati zase in za navijače, da pokažemo, da imamo kakovost. Ter da nam to pomaga za samozavest za naprej.«

Bočni branilec verjame, da lahko pozitiven razplet tekem s Slovaško in Ciprom, ki pravtako nimata več možnosti za preboj na veliko tekmovanje, prinese dodatno mero samozavesti za preizkušnje v prihodnjem letu.

Slovenci bodo v Trnavi gostovali v četrtek, nove točke pa bodo lovili brez Jasmina Kurtića, Jake Bijola in Adama Gnezde Čerina, ki so izpolnili kvoto rumenih kartonov.

Starejše novice