V Mariboru bosta konec junija dve športno-rekreacijski prireditvi za vse generacije.

Športno društvo Ultra+Robert vabi na aktivno udeležbo pri dveh športno-rekreativnih prireditvah, ki se bosta odvijala konec junija v Mariboru. Oba dogodka bosta potekala v okviru Festivala Lent 2022, Art kampa in športnega programa 'Gibki, prožni, vsega zmožni'.

Dogodek Premagajmo Kalvarijo 2022, se bo odvijal v soboto, 25. junija, med 8.00 in 12.00 na ploščadi pred Športnim društvom Center Maribor in po mariborskih gričih (Piramida, Mestni vrh, Kalvarija, Vinarje…).

Dogodek Obkrožimo Piramido 2022 pa v sredo, 29. junija med 16.30 in 19.00 na Odru Triglav v Mestnem parku in na Piramidi.

»Z njima želimo spodbuditi ljudi, predvsem pa najmlajše in najstarejše, da se priključijo preventivnim športnim aktivnostim ter ponovni socializaciji in druženju,« je povedal Robert Kereži, predsednik Športnega društva Ultra+Robert. 

Program – Premagajmo Kalvarijo 2022

  • Brezplačen tečaj nordijske hoje 

Tečaj bo potekal na zelenih površinah Športnega društva Center Maribor in sicer v dveh terminih: od 9:00 do 10:00 in od 10:30 do 11:30. Na voljo bo 15 parov palic za nordijsko hojo, ki si jih bodo udeleženci tečaja lahko brezplačno izposodili. Promocijskega tečaja se lahko udeležijo le tisti, ki se bodo prijavili v spletnem obrazcu. ki ga najdejo na spletni strani www.ultrarobert.si ali po telefonski številki 041636961. 

  • Medgeneracijski orientacijski pohod

Na 4 kilometre dolg pohod, ki bo organiziran za mlade družine ter babice in dedke z vnuki se lahko pohodniki priključijo kadarkoli med 08.00 in 11.00 uro. Pohod se prične in zaključi v štartno ciljnem prostoru na ploščadi pred Športnega društva Center Maribor. Zaradi lažjega organiziranja dogodka je zaželena predhodna prijava v spletnem obrazcu. ki ga najdejo na spletni strani www.ultrarobert.si ali na telefonski številki 041636961.

  • Športni poligon in zabavne igre na prostem 

Športni poligon in zabavne igre za otroke na prostem, se bo odvijal na zelenih površinah ob telovadnici Športnega društva Center Maribor med 8.00 in 11.00.

  • Rekreativna trail teka

Oba Trail teka bosta potekala po okoliških Mariborskih gričih (Mestni vrh, Kalvarija, Piramida in Vinarje). Trail teka se lahko udeležijo le tisti, ki se bodo predhodno prijavili v spletnem obrazcu. ki ga najdejo na spletni strani www.ultrarobert.si ali po telefonski številki 041636961.

Več informacij o dogodkih najdete na spletni strani. V primeru slabega vremena, se prireditev prestavi na nedeljo, 26. junija 2022. 

Program – Obkrožimo Piramido 2022

Cilj svojevrstnega športno-rekreativnega dogodka je v eni uri čim večkrat 'obkrožiti' Piramido. »Ni pomembno ali boste šli na vrh in nazaj samo enkrat ali desetkrat. Pomembno je, da bomo skupaj dosegli čim več vzponov,« pravijo organizatorji. 

16.30 - Obkrožimo Piramido bomo pričeli z bobnarskim nastopom bobnarjev Plesne izbe Maribor in pogovorom z znanimi mariborskimii športniki.
17.15 - Sledi skupen odhod do starta pod Piramido.
17.30 - Začetek množičnega pohoda/teka na Piramido.
18.30 - Konec množičnega pohoda/teka na Piramido.
18.45 - Skupen odhod do Odra triglav v Mestnem parku Maribor .
19.00 - Razglasitev rezultatov skupnega števila vzponov ter podelitev nagrad udeležencu in udeleženki z največ opravljenih vzponov, najmlajši in najmlajšemu ter najstarejši in najstarejšemu udeležencu. 

Za tiste, ki bodo želeli doseči čim več vzponov bo štart ob 17.30, vsi ostali pa se lahko priključujejo kadarkoli do 18.15, ko bo možno opraviti še zadnji vzpon.

Hkrati pa vabijo vse, da svoje fotografije iz pohodov ali tekov na Piramido objavijo na Facebooku z ključnikom #obkrozimopiramido2022. Vsak dan do 29. junija bodo izbrali enega izmed srečnežev, ki bo prejel simbolično nagrado.

Prav tako pa bo prejel nagrado tudi tisti, ki se bo s svojo napovedjo najbolj približal številu skupnih vzponov, ki jih bodo naredili 29. junija.

Napovedi zbirajo na tej spletni strani, po telefonu: 041 636 961, elektronski pošti: [email protected] ali na Facebook strani. 

Komentarji (1)

Mbb (ni preverjeno)

Ultra Robert predlagam ,da seboj nosite vrečke in pobirati smeti .S tem bi ubili dve muhi na mah . Kaj praviš dobra ideja ?

Starejše novice