Foto: RK Maribor
Mariborski rokometaši v petek igrajo zadnjo domačo tekmo sezone. Obračun s Slovenj Gradcem bo zadnji vijoličasti nastop v Dvorani Tabor za dolgoletnega kapetana Tadeja Soka in najboljšega klubskega strelca Simona Razgorja.

Tudi rokometni prvoligaši so vse bližje zaključku letošnje sezone, v prvenstvu bosta na sporedu le še dva kroga. 

Rokometni klub Maribor bo zadnjo domačo tekmo letošnje sezone odigral v petek, ob 18.15, ko bo na parketu Dvorane Tabor gostil Slovenjgradčane. 

Zasedba trenerja Luke Žvižeja po številnih težavah tekom letošnjega prvenstva še vedno lovi obstanek v elitni druščini, štajersko-koroški spopad pa bo poseben za kar dva dolgoletna člana vijoličaste ekipe.

V mariborskem klubu so v tem tednu potrdili, da bosta Tadej Sok in Simon Razgor ta petek v Dvorani Tabor še zadnjič zaigrala v dresu Maribora.

Sok dolgoletni kapetan, Razgor najboljši strelec kluba

Sedemintridesetletni Razgor je 1235 goli najboljši strelec v zgodovini kluba, za katerega je igral v dveh obdobjih. Celjan je bil del mariborske zgodbe med leti 2007 in 2014, v mesto ob Dravi pa se je po sedmih sezonah v beloruskem Brestu vrnil leta 2021.

Tri leta mlajši Sok je barve Maribora branil kar 11 sezon, nekdanji član Ormoža pa je bil kar osem let tudi kapetan vijoličastih.

Rokometaš iz Gorišnice se je na svojem Instagram profilu že zahvalil za obdobje v štajerski prestolnici, kjer zdaj tudi prebiva:

»Enajst sezon. Zmage, porazi, veselje, žalost, solze sreče, solze bolečin. Hvala Maribor za zaupanje in hvala, da sem lahko bil dolgih osem let tudi kapetan v takšnem klubu. 

Vse lepe stvari se enkrat končajo in tudi ta zgodba se mora enkrat zaključiti. Hvala vsem soigralcem, trenerjem in vsem delavcem v klubu. V petek še zadnjič v dvorani Tabor. Vijolično srce!«

Po informacijah Mariborinfo izkušena rokometaša še nista razkrila, če bosta po koncu sezone končala kariero ali pa bosta rokometno pot podaljšala v novi sredini.

Komentarji (1)

44 (ni preverjeno)

Ladja se potaplja

Starejše novice