Foto: Jure Banfi
Tudi v Ljudskem vrtu se včeraj niso izognili največjemu požaru v zgodovini Slovenije, s katerim se na goriškem Krasu borijo številni gasilci in drugi prostovoljci.

Nogometni obračun je pripadel gostiteljem, nogometaši Maribora in Gorice pa so se z navijači in gledalci družno zahvalili gasilcem, ki se na Primorskem spopadajo z obsežnim požarom.

Ognjeni zublji že več kot teden dni pustošijo po goriškem Krasu, ogenj pa je iz domov začasno pregnal tudi lepo število prebivalcev iz okoliških vasi, ki so se zdaj že vrnili na svoja domovanja.

Tudi in predvsem po zaslugi požrtvovalnih gasilcev in ostalih prostovoljcev, ki ognju že več kot teden dni preprečujejo, da bi ob drevesih in rastlinju požrl tudi stanovanjske objekte. Ti so za zdaj nedotaknjeni.

Karanović verjame, da lahko pomaga tudi klub

»Mislim, da je to odlična gesta. V pisarni strokovnega štaba sem vprašal, kako bi lahko pomagali kot klub. To so situacije, ko je potrebno sočustvovati z ljudmi, ki so tam.

Menim, da bi bilo nekaj pozitivnega, če bi se lahko v prihodnjem obdobju dogovorili za prijateljsko tekmo in bi na takšen način pomagali prizadetim ljudem,« je po zmagi dejal Radovan Karanović.

Nogometaši Maribora in Gorice so sicer na zelenico prišli z napisom »Hvala, gasilci«, sporočilo zahvale pa je gasilcem pred pričetkom srečanja namenila tudi navijaška skupina Viole.

Z največjim požarom v zgodovini Slovenije se borijo gasilci s celotne Slovenije, danes jih je na Krasu več kot 1500, našim gasilskim silam pa so na pomoč priskočile zračne sile iz številnih evropskih držav.

V minulih dneh je bilo goste oblake dima moč zaznati tudi s slovenske Obale.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Melkijar (ni preverjeno)

Škoda da se je Janša pozabil zahvaliti gasilcem ob svojih igra kruha in politike v Bovcu !

Magyar Bacsi (ni preverjeno)

Šiš - miš - netopir...kje imate Zalokanega, ki ste ga nujno rabili???? Prevaranti????? Štajerska dežela zblojencev, umorov in še marsičesa!!!!

Starejše novice