Slika je simbolična.
Prvič po letu 2005 bo na tekmovalnem sporedu olimpijskega festivala evropske mladine tudi nogomet, in sicer bodo na zelenici tekmovala dekleta.

»Mestna občina Maribor kot organizator poletnega olimpijskega festivala evropske mladine 2023 je prejela pismo podpore predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina k uvrstitvi ženskega nogometa kot ene od tekmovalnih disciplin,« so sporočili iz mariborske občine. 

Maribor si je prizadeval, da bi lahko na to tekmovanje vrhunskih evropskih mladih športnikov med 14. in 18. letom, uvrstili tudi nogomet. Konec lanskega leta so željo predstavili Aleksandru Čeferinu.

Na občini pojasnjujejo, da jim je Čeferin odgovoril, da bi bilo na tekmovanje, kjer tekmujejo mladi do 18. leta, težko vključiti nogomet za fante, saj ima večina tekmovalcev v tej starosti že profesionalne pogodbe; mogoče pa je v program uvrstiti nogomet za dekleta.

Nogomet v Mariboru prvič po letu 2005 na tekmovalnem sporedu festivala

Nogomet bo tako edina disciplina na festivalu, v kateri se bodo pomerila samo dekleta.

Festival bo potekal od 22. do 30. julija 2023, v tem času pa bo Maribor glavno mesto športa v Evropi.

V svojem pismu podpore je Aleksander Čeferin med drugim zapisal, da je »razvoj ženskega nogometa ena od ključnih Uefinih strateških prednostnih nalog za evropski nogomet. UEFA zato pozdravlja in podpira vključitev ženskega nogometa v program Olimpijskega festivala evropske mladine 2023, saj to olajša popularizacijo tega športa in posledično povečuje število igralk.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice