12. februarja se bo po kitajski astrologiji leto podgane 2020 prevesilo v leto bivola. Kaj prinaša leto bivola, smo povprašali Dušana Donka, mojstra dao metafizike in ustanovitelja Šole življenja in večne mladosti.

Kitajsko lunarno novo leto se prične 12. februarja 2021, ko nastopi leto kovinskega bivola, ki bo trajalo vse do 31. januarja 2022.

Kaj bo v ospredju tega leta, smo povprašali Dušana Donka, ki od leta 2004, vodi izobraževanje v Šole življenja in večne mladosti.

V šoli predaja starodavna znanja dao metafizike, kot so metode samozdravljenja, revitalizacije, feng shui, kitajsko astrologijo bazi in zi wei do shu, branje obraza in telesa, nege spolne energije, osebne in duhovne rasti, fizične, psihične ter duhovne zaščite.

Kaj nam prinaša leto 2021?

»Leto nosi podobo kovinskega bivola in v kitajskem zodiaku predstavlja zaključek zime in upanje na pomlad. Predstavlja mejnik med starim in novim. Njegova naloga je reorganizacija zemlje in utiranje novih poti s ciljem ustvariti napredek in stabilnost v novem 12-letnem ciklu.«

Kaj lahko pričakujemo v letu kovinskega bivola?

»Kovinski bivol tlakuje pot v prihodnost, predstavlja novo pot, cesto in formira nove povezave. V tem letu se zgodijo pomembne spremembe na vseh nivojih, še posebej pa v dojemanju vrednot in vrednosti. Prednostne naloge so skrb za zdravje, za prehrano, za zemljo, tehnološki napredek in trajnostno zdrav razvoj Zemlje.

Bivol je vladar koncepta odmaknjenosti, izolacije ali samote, tako da lahko pričakujemo nadaljevanje politike omejevanja in osamitve ljudi. Dobra stran leta je, da bivol v najtežjih časih in pogojih odkrije svojo moč, dobi briljantne ideje, rešitve ter aktivira svoje skrite talente, kreposti, sposobnosti in ustvarjalnost. To bo prineslo svež veter ter odneslo duševno in telesno otopelost.«

Katere so ključne zadeve, ki bi jih izpostavili v tem letu?

»Ključni vrlini, ki vladata letu kovinskega bivola sta pravičnost in poštenost. Prednostne naloge pa skrb za zdravje, za prehrano, za zemljo, tehnološki napredek in trajnostno zdrav razvoj Zemlje.«

Kakšen je splošen vpliv tega znamenja? 

»Na zunaj se bo kovinski bivol trudil dajati vtis, da je vse urejeno in primerno, medtem ko bo v sebi skrival zaskrbljenost, otožnost, premlevanje in obsesijo. Ker v letu ni ognja, ki bi prinesel navdušenje, optimizem in radost, bo splošno vzdušje bolj melanholično.

Optimizem si moramo sami pridelati. Kakor se mnoge živali pozimi zatečejo v svoje luknje in brloge, da preživijo, leto kovinskega bivola ponuja priložnost, da čas globalne depresije in recesije uporabimo za notranji razvoj, samoobnovo in nadgradnjo.«

Pa če začnemo s pandemijo? 

»Že takoj na začetku leta bomo soočeni z najtežjimi preizkušnjami, še posebej kar se tiče pandemije, ki še ne bo pod kontrolo, saj bivol izpostavi prav pljuča in testira moč svobodnega diha. Bivol je vladar koncepta odmaknjenosti, izolacije ali samote, tako da lahko pričakujemo nadaljevanje politike omejevanja in osamitve ljudi.

Dobra stran leta je, da bivol v najtežjih časih in pogojih odkrije svojo moč, dobi briljantne ideje, rešitve ter aktivira svoje skrite talente, kreposti, sposobnosti in ustvarjalnost. To bo prineslo svež veter ter odneslo duševno in telesno otopelost.«

Kako kaže gospodarstvu v tem letu?

»Kovinski bivol tlakuje pot v prihodnost, predstavlja novo pot, cesto in formira nove povezave. To je čas gospodarske depresije, ko bodo mnoga podjetja, predvsem težka industrija z dolgoletno tradicijo, ki se ne uspejo priključiti sodobnemu času, primorana oditi v stečaj. Čas je za nove stvari, pravi tehnološko napredni bivol.

Gospodarske rasti zaradi odsotnosti ognja ne bo do leta 2025, zato je to leto čas začetka pripravljalnih del, da bomo, ko pride čas za to, lahko uživali gospodarsko rast.

V tem letu se zgodijo pomembne spremembe na vseh nivojih, še posebej pa v dojemanju vrednot in vrednosti.

Evro in mnoge ostale valute v letu kovinskega bivola dobijo nadgradnjo v digitalni obliki. Leto pa predstavi tudi pametnega, marljivega, hladnokrvnega in tehnološko naprednega delavca, ki je sposoben opraviti težko delo v najtežjih razmerah - robota.«

Katere dejavnosti bodo imele največ podpore v tem letu?

»Največ zaslužka bodo uživale ognjene dejavnosti in zemeljske dejavnosti. Pod ognjene dejavnosti spadajo energija, energetika, goriva, elektrika, restavracije, mediji, marketing, hitro razširjajoči se sistemi in posli, elektronika, računalništvo, telekomunikacije, informativna in visoka tehnologija, metafizične in verske usluge, letalska dejavnost, lepotne storitve, kozmetika in zabaviščni posel. 

K zemeljskim dejavnostim pa sodijo pomoč in skrb za druge, zdravstvo, varovanje, zavarovanje, nepremičnine, arhitektura, gradbeništvo, arheologija, trgovina z starinami, dejavnosti povezane z uporabo naravnih virov, petrokemijska industrija, kmetijstvo.

Mnoge dejavnosti pa se bodo srečale z nadgradnjo in konkurenco, med katere sodijo bančništvo, finance, avtomobilska industrija, inženiring, strojništvo, visoka tehnologija, farmacija in medicinska oprema.«

Vremenski pojavi, ki jih lahko pričakujemo v letu 2021?

»Ena od značilnosti tega leta bo nadpovprečno velika količina padavin v prvi polovici leta do avgusta. V kombinaciji z močnim deževjem lahko leto kovinske zemlje povzroči zemeljske plazove, potrese ali cunamije.«

Odnosi v letu kovinskega bivola?

»V ospredju je ustvarjanje stabilnega in umirjenega odnosa. Pri zapeljevanju, pa tudi pri že obstoječih odnosih, bo najbolj učinkovit tradicionalni pristop, ki prinaša občutek varnosti in skrb za drugega. Leto 2021 ni primerno za hitenje, temveč bolj prija počasno in zanesljivo druženje.

To je dobro leto za poroko, saj zlati bivol ceni tradicionalnost, odgovornost, družinsko življenje ter zahteva zvestobo, zanesljivost in izpolnjevanje zavez. Zlati bivol bo zelo vesel najpomembnejšega nakita.«

Dušan Donko, mojster dao metafizike in ustanovitelj Šole življenja in večne mladosti.

Katere značilnosti bodo imeli otroci, rojeni v tem letu?

»Otroci, rojeni v znamenju kovinskega bivola, so napredni, organizirani, diplomatski, rojeni vodje. So prijazni, nežni in radi pomagajo. Imajo številne sposobnosti, zato slej ko prej dosežejo svoje cilje. Ker je čas njihov zaveznik, je njihova sreča z vsakim letom življenja večja. Običajno imajo srečno in dolgo življenje.«

In še praktičen nasvet …

»V letu bivola je potrebno nameniti pozornost našim pljučem. Pljuča so povezana s prihodnostjo, žalost in potrtost glede preteklosti pa vas držita nazaj. Sedite na stol, stopala so plosko na tleh. Hrbtenica je poravnana. Dlani so sproščene pred pljuči. Pozornost, z nežnim občutkom notranjega smehljaja, usmerite v pljuča, debelo črevo in nos.

Vdihnite in z očmi sledite rokam, ki jih dvigujete pred seboj. Ko pridejo dlani do ravni oči, jih obrnite navzven, tako da so dlani usmerjene v nebo. Komolci so zaokroženi, občutite kako se pljuča in prsni koš odpro; dihanje je lažje.

Kotičke ustnic raztegnite navzven in med izdihom izvedite počasen, neslišen zvok SSSSSSSSSZ. Pri tem si predstavljajte, da izdihujete vročo, črno ali sivo zastalo energijo, žalost, tesnobo, ki jo nato z mislimi usmerite v zemljo, da se preobrazi. Bodite pozorni na senzacije. Poskusite občutiti, da sveža, hladna energija zamenjuje vročo, sivo energijo.

Vdihnite, sprostite dlani in pri izdihu spustite dlani nazaj pred pljuča. Zaprite oči in se smehljajte v pljuča, debelo črevo in nos, da jih okrepite. Dihajte normalno. Če vidite barve, si vizualizirajte sijočo belo barvo, ki polni vaša pljuča, nos in debelo črevo.

Napolnite jih lahko tudi s pogumom, pravičnostjo in zmožnostjo oproščanja. Znižajte ramena, medtem ko dlani, obrnjene navzgor, ležijo sproščeno na bedrih. Zaprite oči, dihajte normalno, smehljajte se v pljuča, začutite jih. Počutite se lažji in svobodnejši. Postopek ponovite tri- do šestkrat.«

Napoved za posamezna znamenja

PODGANA  (1912, 1924,  1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008): To je leto uresničevanja in izvajanja planiranih projektov, pa tudi sprejemanja novih izzivov, kar vam prinese napredovanje. Zaradi dodatnih nalog boste bolj osredotočeni na delo. Ne pozabite na zdravje in družino, kjer vas čaka harmonično in prijetno vzdušje. Leto je ugodno tudi za naraščaj.

BIVOL (1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009): Obeta se vam zelo plodno leto z veliko veselja in moči. Svetu boste pokazali svoj talent in prizadevnost, za kar boste tudi nagrajeni. Znotraj družine vas čakajo mnogi srečni dogodki, samski se lahko poročite, sprejmete lahko novega družinskega člana ...

TIGER (1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010): Vaše napredne ideje lahko leto nekoliko ustavi, saj prinese zunanje ovire. Ne oklepajte se trme. Izkoristite dragoceno podporo in moč Sonca (yang) in se pri iskanju rešitev povežite z moškim sodelavcem. Fokus usmerite nase in na krepitev zdravja. To je dober čas za načrtovanje družine.

ZAJEC (1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011): Bodite pozorni in ne tvegajte. Raztresenost prinese probleme, pozornost pa rešitve. Leto izkoristite za pridobivanje novih znanj. Več sreče aktivirate, če nekaj spremenite, potujete in se gibate. K težavam ne pristopajte radikalno, marveč pokažite svoje diplomatske spretnosti in diskretnost.

ZMAJ (1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012): Pripravite se na razburljivo leto, ki prinaša nove izzive, nova obzorja, nove zmage. Tudi zaslužite lahko več, vendar projekte skrbno pripravite, da ne bo zamud. Z mehkim pristopom boste sposobni rešiti marsikatero težavo. Sodelujte s pomembno žensko oziroma upoštevajte njen nasvet.

KAČA (1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013): To je leto vaše preobrazbe, ko slečete staro kožo in vstopite v nov, sveži jaz. Zaključite stare projekte. Leto od vas zahteva nekaj prilagajanja, da postavite temelje za uspeh in srečo v prihodnjih letih. Ne bodite neučakani, trmasti, ne izzivajte. To velja tako v prometu kot tudi v ljubezni. Imate veliko možnosti, da uživate v tej spremembi.

KONJ (1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014): V primerjavi s prejšnjim letom je to leto precej bolj udobno. Pokažite svojo ustvarjalnost in ohranjajte dobre odnose s sodelavci. Finance prihajajo in uresničujete lahko svoje cilje. V naravi najdete mir in si polnite rezerve. Leto je ugodno za zanositev.

KOZA (1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015): Leto prinese napredek in uspeh na vseh področjih življenja, v kolikor vam uspe ostati optimist. Nasprotno, pesimizem pritegne zmedo, prepir, finančne težave. Pozitivna naravnanost in osredotočenost je ključ do vsega, kar si želite. Pridobite si podporo prijateljev, da vam pomagajo premagati morebitno stisko ali stres.

OPICA (1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016): Uživate podporo leta, prav tako pa ste tudi vi podpora mnogim, ki se srečajo s težavami, saj jih boste znali rešiti. Če ste stabilni, vztrajni in zanesljivi, boste uspešno gradili kariero, medtem ko boste še vedno imeli čas za družino in hobije. Odnosi z zakoncem in družinskimi člani so prijetni.

PETELIN (1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017): To je vaše leto! Čakajo vas številni  projekti, priložnosti, dober zaslužek, učvrstitev statusa, lahko celo naraščaj. Socialni stiki vam povečajo uspeh. Družinsko življenje je vir zadovoljstva. Nakazani so izleti. Morali boste na široko razpreti roke, da boste prejeli vse, kar vam je življenje pripravilo.

PES (1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018): Leto je ugodno za premik in korenito spremembo. Finance pridejo in grejo, zato bo prava umetnost kaj privarčevati. Družina in otroci vam prinesejo veliko radosti in veselja. Z obilico ljubezenske in družinske sreče je leto ugodno tudi za zanositev.

PRAŠIČ (1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007): Leto vam prinaša zaslužek in poslovni uspeh. Nakazan je konflikt s sodelavci, zato bodite pazljivi, da ne sprejmete predloga, ki vključuje skrito past in nadzirajte jezo. Več pozornosti namenite svojemu zdravju, sploh moški. Največ sreče pridobite, če se nečesa lotite, da to izboljšate, polepšate, popravite in nadgradite.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice