Foto: Facebook stran Hokejsko drsalni klub Maribor
Člani Hokejsko drsalnega kluba Maribor bodo v novi sezoni del avstrijske hokejske lige, v novo sezono pa bodo vstopili tudi z novim trenerjem.

V Hokejsko drsalnem klubu Maribor je bil redni zbor članov mariborskega hokejskega kluba, kjer so potrdili in prestavili novosti za novo sezono.

V sezoni 2024 in 2025 bodo člani Hokejsko drsalnega kluba Maribor postali del avstrijske hokejske lige Österreichische Eishockey Liga

Trenersko nalogo bo to sezono prevzel nekdanji hokejist Jure Verlič.

Novi trener dobro pozna mentaliteto igralcev

Prednost novega trenerja je, da zelo dobro pozna mentaliteto igralcev, ki tekmujejo v mariborski ekipi.

»V prihodnji sezoni vstopamo v novo ligo, kar nam daje svež zagon in odpira novo poglavje članskega hokeja v Mariboru. Na individualnih sestankih z igralci smo predstavili načrt in smer, v katero želimo usmeriti članski hokej v prihodnosti. Skupaj z igralci si prizadevamo ustvariti pozitivno vzdušje v klubu ter postaviti visoke standarde za prihodnost,« je izpostavil ob predstavitvi Jure Verlič.

Foto: Facebook stran Hokejsko drsalni klub Maribor

Sodelovanje z avstrijsko hokejsko ligo

Odločitev vodstva kluba za sodelovanje v avstrijski ligi je bila pogojena ravno s specifiko igralske ekipe.

»Naša ekipa je sestavljena iz izredno predanih hokejskih igralcev, ki pa žal nimajo profesionalnih pogodb, ki bi jim omogočale brezskrbno vsakodnevno življenje. Zaradi tega je zelo težko sestaviti ekipo za tekmo sredi tedna, ki se začne, na primer, ob 18. uri na Jesenicah ali v Kranju.

 Enkrat še vzamejo dopust, vendar zaradi delovnih ali študijskih obveznosti žal pogosto ne morejo na tekmo. V takšnih primerih moramo ekipo sestaviti iz kadetov in mladincev, kar ni dobro za nikogar,« je pojasnil Luka Jurić, predsednik strokovnega sveta Hokejskega drsalnega kluba Maribor.

»Ključni dejavnik pri naši odločitvi so bili fiksni termini tekem, saj se bodo tekme igrale ob koncu tedna, kar bo našim igralcem omogočilo lažje usklajevanje z obveznostmi,« je še sporočil Jurić.

Uvodna tekma mariborske zasedbe v avstrijski ligi bo v soboto, 12. oktobra. 

V avstrijski hokejski ligi bodo igrale ekipe EHC Kundl, WSG Wattens Pinguins, SC Hohenems, Dornbirn Bulldogs, EHC Lustenau, ATSE Graz, HDK Maribor, Kapfenberger SV, UEHV Traunsee Sharks Gmunden in drsalni klub z Dunaja.

Zadovoljni z dosežki članic

Od vseh selekcij so v mariborskem centru hokeja sicer v pretekli sezoni najbolj zadovoljni z dosežki članic. Ženska članska ekipa Hokejskega drsalnega kluba Maribor si je v pretekli sezoni znova priborila naslov državnih prvakinj v hokeju na ledu. S tem dosežkom so si že sedemnajstič prislužile naslov prvakinj, kar jih postavlja ob bok najuspešnejšim športnim kolektivom mesta Maribor.

Mariborčanke so se v lanski sezoni prvič preizkusile tudi v razširjenem mednarodnem prvenstvu Damen Eishockey Bundesliga proti ekipam iz Avstrije in z Madžarske, v katerem so dosegle peto mesto, igrale so tudi v mednarodni ligi, v kateri so dosegle drugo mesto.

V prihajajoči sezoni bodo tekmovale v domačem prvenstvu in v razširjenem mednarodnem prvenstvu.

Starejše novice