Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Guberac zaradi žalitev sodnika ob tri tekme, Mariboru denarna kazen.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je izrekel kazni po 35. krogu slovenskega nogometnega prvenstva, Prve lige Telemach. Najvišjo individualno kazen je prejel športni direktor nogometnega prvoligaša Kopra Ivica Guberac, ki je bil suspendiran za tri tekme, ker je na zadnji v Celju žalil sodnika.

Koprčani na zadnji tekmi v Celju niso bili zadovoljni s sojenjem, športni direktor kluba z Obale pa je to izrazil tudi javno ter, kot je v svoji obrazložitvi zapisal disciplinski sodnik NZS, po tekmi žalil sodnika Martina Matošo.

Novi državni prvaki iz Celja so tekmo proti Kopru dobili z 2:1 (1:1).

Mariboru dobrih sedem tisočakov kazni

Olimpija in Maribor, ki sta v Ljudskem vrtu v soboto odigrala večni derbi, pa sta bila kaznovana finančno. 

Ljubljančani bodo prisiljeni v blagajno NZS prispevati 3150 evrov, znesek globe, ki jo bodo plačali Mariborčani, pa znaša kar 7750 evrov.

Disciplinski sodnik je pri obrazložitvi kazni, ki jo je izrekel Mariborčanom, tem očital pomanjkljivo organizacijo tekme. Na tribunah so za nešportno in neprimerno vedenje poskrbeli še navijači z večkratnim žaljivim skandiranjem ter prižiganjem in metanjem bakel na igrišče.

Krivi navijači

Tudi pri Olimpiji so se »izkazali« navijači, ti so žaljivo skandirali, povzročili kratko prekinitev tekme, prižigali bakle in metali predmete na igrišče.

Disciplinski sodnik je s plačilom globe v višini 500 evrov kaznoval tudi Radomlje zaradi žaljivega skandiranja navijačev.

Koprčani so bili kaznovani tudi finančno, zaradi navijaške uporabe prepovedanih pirotehničnih sredstev, prižiganja bakle, bodo morali plačati 250 evrov.

Komentarji (3)

Šumar (ni preverjeno)

Tako alkoholiki pa đžankiji (viole) so spet pokazali kaj znajo...!

pametni (ni preverjeno)

Sem bil tam da bi kaj nategnil seveda
Če bi bilo kaj pametnega seveda
Če ne bom šel v piceraj na pico in dva pira
Bom imel več od tega kot če naguzim kakšno staro odsluženo kokoš ali dve alii tri

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

Igorp (ni preverjeno)

Kaksna pa je bila kazen ko so bili v lj??
Ker po izgredih nevem ce je blo kaj drugace??

Starejše novice