Foto: Bobo
V Kranjski Gori poteka prvi od dveh veleslalomov za 57. Zlato lisico, ki bosta zaradi ukrepov za zajezitev pandemije novega koronavirusa brez gledalcev in navijačev v ciljni areni. Zlato lisico je letos odprla Švicarka Michelle Gisin s številko ena.

Marta Bassino (1:04,15) vodi v prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal za 57. Zlato lisico v Kranjski Gori. Italijanka je s startno številko 6 za 27 stotink sekunde prehitela do takrat vodilno Švicarko Michelle Gisin.

Tretja je Slovakinja Petra Vlhova, vodilna smučarka zime, z zaostankom 51 stotink sekunde.

Prvi slovenski nastop je bil s številko 11, ki jo nosi domačinka iz Podkorena Meta Hrovat. Hrovatova je za vodilno zaostala 1,63 sekunde za sedmi čas ob prihodu v cilj, vendar trenutno zaseda deveto mesto po prvi vožji. Na lanski Zlati lisici, ki je bila prav tako v Kranjski Gori, je osvojila tretje mesto.

Američanka Mikaela Shiffrin, ki je dobila tretji veleslalom v tej sezoni, je trenutno četrta z zaostankom 54 stotink sekunde.

Vodilna v veleslalomskem seštevku sezone Federica Brignone na šestem mestu prva zaostaja več kot sekundo za vodilno (+1,04). Pred njo se je na trenutno peto mesto uvrstila Francozinja Tessa Worley (+0,85).

Prva vožnja se še ni končala. Tina Robnik zaseda trenutno 21. mesto, Ana Bucik pa 23. mesto. Naslednje tri Slovenke bodo nastopile na repu nastopajočih, s številkami 56, 63 in 64 Neja Dvornik, Andreja Slokar in Ilka Štuhec.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Lisica zivi?!!tradicija se ne sme pozabit

Starejše novice