Foto: Jure Banfi
Maribor se v nove preizkušnje podaja brez Josipa Iličića, ki bo do nadaljnjega vodil po samostojnem programu, bo pa lahko Damir Krznar že na tekmi s Koprom računal na Hilala Soudanija in Marka Kolarja, ki sta po poškodbi nared za vrnitev na igrišče.

Olimpija je poglobila krizo Maribora, ki je na zadnjih štirih tekmah državnega prvenstva osvojil vsega dve točki.

Mariborske težave se vlečejo že od poletja, odločitev Damirja Krznarja, da Josipa Iličića postavi na stranski tir, pa je po dolgem času predramila tudi vodstvo kluba. Izvršni odbor je na seji v začetku tedna razpredal tudi o dogajanju v članskem moštvu.

Nedeljske informacije, da bodo Mariborčani prekinili pogodbo z Iličićem, so se po umiritvi strasti spremenile v oddaljitev od članske ekipe. Kranjčan bo do nadaljnjega vodil po samostojnem programu, so med tednom potrdili na Mladinski ulici 29.

»Pogovorili smo se vsi neposredni udeleženci, tako trener kot Josip, seznanili upravni odbor o aktualnem stanju in prišli do odločitve, ki smo jo predstavili s torkovo izjavo za javnost. Josip bo do nadaljnjega treniral po samostojnem programu. 

Osrednji namen je uresničiti najpomembnejšo željo in skupni interes, da ekipa dobro funkcionira na igrišču. Josip pa medtem pride do tiste stopnje pripravljenosti, da ga spremljamo na igrišču v tisti podobi, ki si jo želi on sam in seveda vsi mi,« je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Vračata se povratnika po poškodbi

Že Šuler je v pogovoru za klubsko spletno stran privržencem vijoličastih razkril, da bo lahko Damir Krznar že na nedeljski tekmi s Koprom računal na dva povratnika po poškodbi. Na zelenice se vračata Hilal Soudani in Marko Kolar.

»Po vmesni neprijetni fazi nekaj spodbudnih kadrovskih novic, Soudani in Kolar znova vadita s polno obremenitvijo, tako da imamo dodatna igralca na seznamu kandidatov za nastop. Nista še nared za igranje v večjem delu tekme, a bosta na voljo za vstop v drugem polčasu. 

Treningom se je priključil tudi Aleks Pihler. V določenih trenutkih še izpusti kakšno vajo oziroma jo opravi z manjšo intenzivnostjo, vendar je ves čas z moštvom,« je o dobri novici dejal trener Damir Krznar.

Petintridesetletni Alžirec je po poškodbi rame okreval več kot dva meseca. Najbolj zveneči novinec mariborskega poletja se je poškodoval že na prvi preizkušnji, domačo tekmo z Birkirkaro je zaključil že pred polčasom. Kolar je v letošnji sezoni zbral sedem nastopov.

Hrvat na klopi Maribora še vedno pogreša kapetana Martina Milca in prvega strelca Arnela Jakupovića. Izkušeni bočni branilec ima še vedno težave s hrbtom, Dunajčan pa je pričel z aktivnostmi v fitnesu, kmalu bo tudi s tekom. Na igrišče naj bi se vrnil še pred oktobrskim reprezentančnim premorom.

Nedeljski obračun s Koprom, ki je pred dnevi odščipnil točko Celju, se bo v Ljudskem vrtu pričel ob 20:15.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Robot (ni preverjeno)

Sedaj tako izgleda, da je za vse težave v NK MARIBOR kriv JOJO, ker se samo o njem piše drugih akterjev se ne omenja potem je hudičevo dober, če je za vse kriv on.

Pohorčan (ni preverjeno)

Jas bi jojoju posranemu razbija betico.

In reply to by Robot (ni preverjeno)

Herringsfillet (ni preverjeno)

Najprej jo sebi, boš naredil največjo uslugo svetu.

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj bom tebi še razbil betico. Danes bo Maribor popušil kak stara kuzla in odletel bo nosati Bob Rock, pa Šula, pa Jojo pa vsi fsrane.

In reply to by Herringsfillet (ni preverjeno)

Starejše novice