Foto: AMZS
To nedeljo bo na sporedu prva od treh preizkušenj najboljših motokrosistov sveta v Mantovi.

Najboljše motokrosiste sveta znova čakajo tri dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v enem tednu, tokrat v Mantovi v Italiji. Prva preizkušnja bo to nedeljo, 27. septembra, druga 30. septembra, tretja pa 4. oktobra.

Slovenske barve bosta z licencama Avto-moto zveze Slovenije na vseh treh dirkah zastopala Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar v razredu MX2.

Gajserju je proga v Mantovi všeč

Aktualni branilec naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP Tim Gajser je zadnjo preizkušnjo v Faenzi končal na drugem mestu. Po poškodbi Jeffreya Herlingsa je zdaj njegov glavni konkurent v lovu na prvo mesto Antonio Cairoli.

Na stezi bo imel Gajser ob sebi še 34 drugih voznikov, ki se bodo potegovali za čim boljši rezultat na Veliki nagradi Lombardije.

Slovenski šampion je po seriji treh dirk priznal, da je pričakoval več, vendar zanj seveda ni še nič izgubljeno.

»Malo sem se lovil s štarti, ki niso bili perfektni. Naredil sem preveč napak, želim si več konstantnosti. Rezerv je še ogromno. Zdaj se bom fokusiral na štarte, ki sem jih tudi treniral. V letošnji sezoni so vsi zelo hitri in štarti so zelo pomembni,« je dejal Tim Gajser.

Dodal je, da mu je proga v Mantovi všeč: »Malce je peščena, a je spodaj trda. Peska na vrhu ni veliko, zato je nekaj posebnega. Lani je bilo blato in mi ni šlo najbolje, ampak tu sem že znal dobro voziti. Potrudil se bom, da bom dobro štartal in dal bom vse od sebe.«

Jan Pancar (foto: Avto-moto zveza Slovenije)

Pomembne dirke tudi za Pancarja

Jan Pancar se je na vseh treh dirkah v Faenzi v razredu MX2 uvrstil med dobitnike točk. Pokazal je, da je dobro fizično pripravljen za zahteven preizkušnje s tekmeci. Tudi on si želi popraviti štart.

Do konstantnih uvrstitev med deseterico mu ne manjka veliko. Morda bi lahko v Mantovi spet presenetil oziroma dokazal, da dobre vožnje v Faenzi nikakor niso bile naključje ter tako ponovno opozoril nase.

Za prvo dirko v Mantovi je v razredu MX2 sicer tokrat prijavljenih 36 voznikov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice