Foto: Jure Banfi
Nogometaši Mure so v petem krogu konferenčne lige v skupini G v Mariboru premagali Tottenham z 2:1. Kakšni so bili tokratni odzivi pristašev Tottenhama? Preverili smo.

Mura je z včerajšnjo predstavo dosegla prvo zmago in sploh prve točke v tem tekmovanju, naslednja in hkrati zadnja tekma pa jo čaka v gosteh pri Vitesseju 9. decembra.

Za Muro sta zadela Tomi Horvat v 11. minuti in Amadej Maroša v sodnikovem dodatku, za Tottenham pa Harry Kane v 72. minuti.

Mura vredna sedem, Tottenham kar 700 milijonov evrov

Primerjati Muro in Tottenham je težko, na vseh področjih. V številu osvojenih lovorik, vrednosti kluba in posameznih igralcev.

Kot je razvidno iz portala Trasfermarkt, je vrednost Mure sedem milijonov evrov, Tottenhama pa kar 700 milijonov oziroma povedano drugače, vsi razen enega igralca Tottenhama so posamično ocenjeni na več kot celotna ekipa Mure.

Vir: Transfermarkt
Vir: Transfermarkt
Vir: Transfermarkt
Vir: Transfermarkt

»Če vas kdo vpraša, je bil Juventus in ne Mura«

Evforija ob zmagi črno - belih še ni pojenjala, pristaši Tottenhama pa so nad izgubo vidno razočarani

Če so zadnjič na družbenih omrežjih pisali o nogometaših Mure kot o kmetih, pekih in poštarjih, se je plošča včeraj opazno obrnila.

Conte: »Raven Tottenhama ni tako visoka«

Večina tokratnih odzivov je bilo zgražanje nad ekipo Tottenhama in primerjanje z Muro.

»Raven Tottenhama ni tako visoka«, je po zmagi Mure dejal trener Tottenhama Antonio Conte

Conte je povedal še, da ni čarovnik in sedaj razume odgovornost svojega dela, po tem ko so doživeli eno najbolj neprijetnih noči v svoji zgodovini.

»Tottenham je res potolčen, kamorkoli gre.«

»Navijač Tottenhama je poslušal komentatorja preko radia in mislil, da je Moura (Lucas) zadel v zadnji minuti. V resnici pa je bila Mura, nasprotna ekipa, ki je zadela za zmago.«

»Je imel Tottenham kdaj hujši poraz kot včeraj? Nogometna šola Mura obstaja od 2012, Hugo Lloris sam je v klubu dlje kot to.«

»Če vas kdo vpraša, smo igrali proti Juventusu, ne Muri.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice