Foto: Bobo
Filip Flisar tudi po zaključku smučarske kariere ni poležaval na kavču, ga bo pa v to vsaj za nekaj časa prisilila nova poškodba. Vsestranski športnik si je znova poškodoval koleno.

Čeprav se je konec leta 2020 poslovil od tekmovanj na belih strminah, se Filip Flisar tudi po koncu smučarske kariere ni ločil od športa.

Najuspešnejši Slovenec v smučanju prostega sloga že v času kariere ni skrival ljubezni do gorskega kolesarstva, ravno na dveh kolesih pa je staknil novo zahtevno poškodbo kolena.

Mariborčan je lani, nekaj mesecev po zaključku kariere, prestal operacijo vezi desnega kolega, danes pa si je težje poškodoval še levega.

Je strgal zadnjo križno vez?

Vsestranski športnik je na svojem Instagram profilu s sledilci delil objavo, v kateri je zapisal, da se mu je na koleso strgala veriga, kar je vodilo v poškodbo kolena.

Flisar je razkril, da gre za zahtevno poškodbo, saj so nastradale zadnje križne vezi. Za razliko od lanskega leta pa gre za poškodbo na levem kolenu, čeprav tudi desno očitno ni odneslo brez posledic.

Štajerec je v naslednji objavi spomnil na lanskoletno stanje, ko je po operaciji in v času okrevanja izgubil precej mišične mase.

Po koncu kariere aktiven na drugih področjih

Štiriintridesetletnik je smučarsko kariero zaključil konec leta 2020, največji uspeh pa je dosegel leta 2015, ko je postal svetovni prvak. V svetovnem pokalu je slavil še sedem zmag.

Kot že zapisano, se tudi po tem ni umaknil iz javnosti, ob ljubezni do gorskega kolesarstva pa se je preizkusil tudi v drugih vlogah.

Tako zdaj pogosto dela kot ambasdor Olimpijskega festivala mladih, ki ga bo v prihodnjem letu gostil Maribor, ob reklamnih oglasih za eno od tehničnih trgovin pa se je preizkusil tudi v vlogi igralca.

Pred tedni je bil namreč del videospota za novo skladbo 6Pack Čukurja, s katerim si je to poletje delil tudi stand-up oder na Festivalu Lent.

Na dobrodelnem stand upu so se mu pridružili še Marcos Tavares, Bor Greiner in John Denhof.

Komentarji (3)

SLO (ni preverjeno)

Filip potrebno bo zmanjšati obremenitve sklepov. Emšo dela pač svoje.

Tommmmmy (ni preverjeno)

To pa je novica! Upokojeni smučar ima poškodovano koleno! WTF???!!!

Fischer (ni preverjeno)

Bo pa reklame snemal.

Starejše novice