Naziv motošportnik leta gre ponovno, že sedmič, v Haloze.

Avto-moto zveza Slovenije ob koncu sezone tradicionalno razglasi naj motošportnika ali motošportnico leta. 

Andrej Brglez, predsednik Avto-moto zveze Slovenije je ob podelitvi povedal, da ga posebno veseli, da je bila sezona dobro izpeljana. Kljub oviram, ki jih je prinesla epidemija koronavirusa, so športniki, društva, funkcionarji in prosotovljci uspešno izvedli še to tekmovalno sezono. 

»Naš najboljši motokrosist je zopet pokazal, koliko odpovedovanja, truda in energije je treba vložiti na poti do cilja. Da šampionu ni nič podarjeno. Da je osnova za uspeh premagovanje svojih telesnih in mentalnih meja in da je veselje ob zmagi prav tako pomembno kot tovariško in športno soočanje z rezultati, ki morda niso taki, kot si jih želimo.

Sam menim, da nas je s tem ponovno navdihnil in spomnil, da se pri doseganju izbranih in pomembnih ciljev nikoli ne smemo predati in obupati. To so odlike, ki krasijo junake, a ne pridejo same od sebe in ne krasijo vseh zmagovalcev, zato smo na Tima ponosni še toliko bolj in v izjemno čast nam je, da ga imamo med nami. Zato: hvala in čestitke, Tim Gajser,« je nadaljeval Brglez. 

Vzponi in padci so zaznamovali to Gajserjevo leto

Gajser je bil nagrade vesel, četudi se ta sezona ni odvila po njegovih načrtih. 

Povedal je, da je bila prva polovica sezone zelo dobra, nato je prišlo do poškodbe. 

»A tak je šport – pridejo vzponi, pridejo padci, po katerih se je treba pobrati. V letu 2022 bom skušal dati vse od sebe in znova osvojiti naslov svetovnega prvaka,« z zagonom gleda v prihodnost. 

Poklon tudi vsem ostalim prejemnikom

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije je izrekel poklon tudi vsem drugim prejemnikom priznanj. Tjaša Fifer je dobila nagrado za naslov motošportnica leta, Mai Sadar, Matic Ivačič in Peter Irt so dobili kristalne čelade, Milan Praznik pa posebno priznanje za dolgoletno delo in prispevek v panogi speedway. 

Komentarji (5)

Surfeiter (ni preverjeno)

BB RR AA VV OO !!

Franc s Piramide

Zakaj že so Tima nagnali s Policije? A ni zato, ker sodeloval pri goljufijah s potrdili?

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Naj anticepilec leta - Gajser.

Danvid (ni preverjeno)

A potrdilo že ima pravo?? Lopovi

priya (ni preverjeno)

wsertyuio

Starejše novice