Svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser bo danes prvič v sezoni 2023 nastopil na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu.

Potem ko je zaradi poškodbe izgubil skoraj pol leta, bo v češkem Loketu dočakal prvi nastop. V sobotnih kvalifikacijah si je privozil šesto izhodišče. Prva vožnja bo na sporedu ob 14.15.

Motokrosisti so ta konec tedna zbrani v Loketu, kjer poteka 12. dirka sezone svetovnega prvenstva. Dirka za VN Češke pa je prva postaja za Gajserja, ki se je po hudi februarski poškodbi vrnil šele v drugi polovici tekmovanja.

Tekmovalnih ciljev v tej sezoni nima, želi pa se z nastopi čim bolje pripraviti na sezono 2024.

Prvi korak vrnitve je bil uspešna, Gajser je v soboto na treningu dosegel celo najboljši čas, v kvalifikacijski preizkušnji je bil nato šesti, na prvih treh mestih so končali vodilni v seštevku sezone Španec Jorge Prado, lanski zmagovalec na Češkem Švicar Jeremy Seewer in Francoz Romain Febvre, zmagovalec zadnjih dveh dirk v Indoneziji.

Je pa Gajser za sobotni nastop dobil prve točke v sezoni 2023. Letos je novost točkovanje prve deseterice v kvalifikacijah, tako da je tudi Gajser dobil prvih pet in je v seštevku na 44. mestu.

Prva vožnja razreda MXGP bo v Loketu ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Slovenski predstavnik razreda MX2 Jan Pancar je kvalifikacije končal na 15. mestu; prva vožnja v tem razredu bo ob 13.15, druga pa ob 16.10.

Starejše novice