Foto: Jure Banfi
Disciplinski sodnik NZS je mariborskemu klubu po dogodku v Murski Soboti naložil kazen, del katere je tudi igranje štirih tekem pred praznimi tribunami. V Mariboru so napovedali pritožbo, zato kazen še ni pravnomočna, Ljudski vrt pa v soboto ne bo prazen.

Boštjan Jeglič, Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je včeraj v zvezi z dogodkom na nedavni tekmi v Fazaneriji izdal sklep o odgovornosti Nogometnega kluba Maribor.

Mariborski prvoligaš je bil kaznovan v treh oblikah. Tekma z Muro je bila registrirana z izidom 3:0 v domačo korist, Štajerci bodo morali plačati kar 25 tisoč evrov kazni, štiri tekme na Ljudskem vrtu pa bodo odigrane pred praznimi tribunami.

Maribor napovedal pritožbo

Odločitev disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije je dvignila precej prahu, vodstvo mariborskega kluba pa je v večernih ponedeljkovih urah napovedalo pritožbo. Ta korak dopušča tudi sklep disciplinskega sodnika zveze.

»Pri odločitvi, ki smo jo prejeli, govorimo o precedenčnem primeru. V nobenem trenutku nismo dobili, niti videli video ali foto materiala, ki bi pomenil dokazno gradivo.

Na podlagi domneve, da naj bi bilo odvrženo eksplozivno telo iz sektorja za gostujoče navijače, se je težko otresti občutkov, da je bila 'sodba' spisana na valovih populizma in poskusu zadoščenja 'zahtevam' javnosti,« so zapisali v taboru vijoličastih.

Ljudski vrt v soboto ne bo zaprl svojih vrat

Zoper sklep je možna pritožba v roku treh dni od prejema, klub pa se bo pritožil v postavljenem roku. Dokler odločitev o kazni ni dokončna, pa ne more stopiti v veljavo, zato Ljudski vrt v soboto, ko v mestu ob Dravi gostujejo Domžalčani, ne bo zaprl svojih vrat.

Zasedba trenerja Anteja Šimundže bo tako na tudi na tretji domači preizkušnji imelo podporo dvanajstega igralca. V mariborskem klubu dodajajo, da so vstopnice v prodaji že od prejšnjega tedna, odziv kupcev pa napoveduje prijetno podobo tribun.

Vstopnice za sobotni dvoboj z Domžalami so na voljo v Vijol'čni Bajti, pred tekmo na blagajnah stadiona ali v spletni prodaji. Vrata stadiona se bodo odprla ob 16.30.

Starejše novice