Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Evropska nogometna zveza prvoligašu iz Ljubljane izrekla visoko globo.

Evropska nogometna zveza  je v petek zaradi finančne nediscipline, neizpolnjevanja zapadlih obveznosti, slovenskemu prvoligašu iz Ljubljane Olimpiji izrekla globo v višini 100.000 evrov.

Gre za zadnje opozorilo pred izključitvijo iz tekmovanj pod okriljem Uefe, danes na svojih spletnih straneh poroča portal N1.

Denarna kazen

Na podlagi novega pravilnika o licenciranju in finančni vzdržnosti klubov, ki je bil sprejet aprila lani, je Uefa natančno spremljala vse klube, ki so v letošnji sezoni nastopali pod njenim okriljem.

Klubom, katerih zapadle obveznosti iz naslovov plačil plač, davkov ali pristojbin za nastopanje v Uefinih tekmovanjih so bile ponavljajoče oziroma niso bile poravnane v 90 dneh, je naložila zelo visoke kazni, navaja portal.

Ljubljanska Olimpija se je tako znašla na Uefinem črnem seznamu ekip, ki so izključene iz evropskih tekmovanj za naslednje tri sezone.

A je Uefa grškemu Arisu iz Soluna, kazahstanski Astani, hrvaški Rijeki in slovenski Olimpiji začasno prekinila suspenz za obdobje naslednje sezone 2023/24.

Uefa bo ta suspenz uveljavila le, če ti klubi tudi v naslednji sezoni ne bodo izpolnjevali finančnih obveznosti. Romunskemu Cluju in hrvaškemu Osijeku so suspenz prekinili za naslednji dve sezoni.

Olimpija bo morala seči v blagajno

Bo pa Olimpija morala vseeno zaradi neizpolnjevanja zapadlih obveznosti seči v blagajno, saj ji je Uefa naložila 100.000 evrov kazni. Višjo finančno kazen so prejeli samo Cluj (250.000), turški Konyaspor (150.000) in Rijeka (150.000 evrov).

Osijek in Rijeka morata zaradi neizpolnjevanja Uefinih licenčnih meril vrniti vse prejemke s strani Evropske nogometne zveze za letošnjo sezono. Kazen za ta dva kluba znaša dodatnih 450.000 evrov, še poroča portal N1.

Komentarji (1)

Default (ni preverjeno)

Jebi zabara!

Starejše novice