Foto: Jure Banfi
Ante Šimundža se po več kot osmih letih vrača v Ljudski vrt. To ni več govorica, to je dejstvo! Dvainpetdesetletnik je bil pred nekaj minutami tudi uradno potrjen za trenerja vijolic.

V Ljudskem vrtu so se včeraj, po četrtem porazu na zadnjih petih tekmah, razšli z Damirjem Krznarjem, danes pa so v štajerski prestolnici že potrdili novega trenerja.

Na klop Maribora se po več kot osmih letih vrača Ante Šimundža. Dvainpetdesetletni strokovnjak je nazadnje deloval pri bolgarskem Ludogorcu, klop katerega je zapustil v začetku letošnjega marca.

Nekdanji napadalec vijoličastih, ki je na 296 tekmah v dresu Maribora dosegel 102 zadetka, je v mestu ob Dravi že deloval v vlogi glavnega trenerja članske ekipe. Med septembrom 2013 in avgustom 2015 je ekipo na 99 tekmah popeljal do 56 zmag, 22 neodločenih izidov in 21 porazov. 

Z Mariborčani je bil dvakrat državni prvak, ob uvrstitvi v skupinski del UEFA Lige prvakov pa je vijoličaste popeljal tudi v izločilne boje UEFA Evropske lige. Gre za dosežek, ki ga doslej ni ponovil še noben slovenski klub.

Šimundža je z vodstvom kluba podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26. Novi strateg vijoličasti bo prvi trening vodil v sredo.

Jubilejna stota tekma v vlogi trenerja članske ekipe NK Maribor ga čaka v sobotnem večeru, ko bo v mestu ob Dravi gostovala Mura, ki jo je leta 2021 popeljal do naslova državnih prvakov.

Čeprav se je danes omenjalo še nekaj imen s področja Balkana, je bil Šimundža prva in praktično tudi edini izbor mariborskega športnega direktorja Marka Šulerja. Njegovi vrnitvi v Ljudski vrt ste naklonjeni tudi bralci Mariborinfo.

V spletni anketi je povratek pozdravilo 87 odstotkov sodelujočih v anketi, nasprotovalo mu je zgolj osem odstotkov. Preostalih pet odstotkov je ostalo neodločenih.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
RP (ni preverjeno)

A se kdo še spomni, za kaj je šimunđa sploh odšel s trenerske mesta MB nazadnje?

Starejše novice