Foto: Jure Banfi
Maribor bo jutri predstavil novega trenerja, če v zadnjem trenutku ne bo velikega zasuka, pa bo krizo Štajercev reševal Damir Krznar, dolgoletni uslužbenec zagrebškega Dinama.

Ne Goran Tomić, ki je bil prvi favorit Marka Šulerja, a naj bi se športnemu direktorju Maribora zahvalil za ponudbo, na klop Maribora bo sedel njegov rojak Damir Krznar.

Petdesetletnik velja za »vojaka« zagrebškega Dinama, saj je v modrem dresu odigral kar devet sezon, v Maksimirju pa je bil dolga leta pomočnik številnih trenerjev, med drugim tudi Zorana Mamića, Igorja Jovićevića, Branka Ivankovića ter tudi Anteja Čačića in Krunoslava Jurčića, ki sta svojčas delovala v Mariboru.

Poteza Marka Šulerja, da po šestih porazih namesto Radovana Karanovića ustoliči Damirja Krznarja, močno spominja na ero Zlatka Zahoviča, a se že omenjena Hrvata nista prav dolgo zadržala v Ljudskem vrtu.

Ante Čačić, ki zdaj z Dinamom znova naskakuje skupinski del UEFA Lige prvakov, je v štajerski prestolnici zdržal 18 tekem, Krunoslav Jurčić pa se je moral kljub dobrim rezultatom posloviti po 16 tekmah in vsega dveh porazih.

Doslej vodil zgolj Dinamo

Zagorec iz Začretja, kraja, ki je Slovencem najbolj poznan po trgovskem centru ob avtocesti proti Zagrebu, ima dolgoletne izkušnje v vlogi pomočnika, tri leta je deloval tudi v savdijskem Al-Nassru, bolj prazna pa je njegova biografija v vlogi glavnega trenerja.

Sredi marca 2021, ko je bil Zoran Mamić obsojen na pet let zapora, je kot dotedanji pomočnik zasedel mesto glavnega trenerja in že ob debiju šokiral velikega Joseja Mourinha.

Portugalec je s Tottenhamom v Zagrebu izgubil s kar 3:0, Dinamo pa se je s sijajno predstavo na krilih Mislava Oršića, nekdanjega člana Celja, prebil v četrtfinale UEFA Evropske lige, v katerem je serijske hrvaške prvake zaustavil Villarreal.

Krznar je modre v sezoni 2017/18 popeljal do dvojne krone, po skupno 48 tekmah - 29 zmagah, 11 remijih in osmih porazih - pa je brez službe ostal 1. decembra 2021.

V Maksimiru je sicer deloval tudi nazadnje, saj je od začetka letošnjega leta vodil drugo ekipo Dinama, ki je v minuli sezoni nastopala med drugoligaši, po reorganizaciji ligaškega sistema pa je ostala brez mesta v drugem rangu hrvaškega nogometa.

Že v četrtek s Clujem

Čeprav je bil še tekom dneva prvi kandidat za trenerja vijoličastih Goran Tomić - nekdanji trener Šibenika, Lokomotive in Rijeke naj bi se zahvalil za ponudbo -, je zvečer v javnost pricurljalo ime Damirja Krznarja.

O tem, da je Krznar prvi kandidat za izpraznjeni vroči stolček, je pri nas prvi poročal Sportklub, hrvaški Germanijak pa je malce po 22. uri objavil novico, da se je Hrvat z vodstvom Maribora že dogovoril za novo službo.

Pod novico se je podpisal Alen Lesički, pred leti predstavnik modrih za stike z javnostmi, zato gre verjeti, da gre za zanesljivo informacijo. 

Kot smo že pisali, je bil v igri za selitev v mesto ob Dravi tudi Dean Klafurić, še en nekdanji uslužbenec Dinama. Nekdanji trener varšavske Legie naj bi bil s Krznarjem in Tomićem med kandidati, da pri Osijeku nasledi Nenada Bjelico, a slednji očitno ostaja trener Slavoncev.

Hrvat veliko časa za spoznavanje z ekipo ne bo imel, saj v Ljudskem vrtu že v četrtek gostuje Cluj. Mariborčani bodo romunske prvake napadli brez Martina Milca, Maxa Watsona, Nemanje Mitrovića, Ažbeta Juga, Aleksa Pihlerja in Jana Repasa.

Lahko Krznar po šestih zaporednih porazih že v četrtek preobrne rezultatsko krivuljo vijoličastih?

Komentarji (4)

Muraš1 (ni preverjeno)

Imajo tretjerazredne igralce zdaj pa še tretjerazrednega trenerja.

Danvid (ni preverjeno)

Kaj ti bo nek 'kvazi'trener,če so igralci ZA NIČ,trener lahko ima zlate jajce pa ne bo efekta ,ker ste ZA NIČ.

Kaktus (ni preverjeno)

Ne gre samo menjati trenerje.
Vodstvo mora nabaviti take igralce, ki bodo kompatibilni in bodo igrali, kot ekipa !
Veliko klubov samo nekaj kupuje in prodaja in potem se čudijo, če ni rezultatov.
Gredo se trgovino namesto, da bi ustvarili dobro ekipo.

FRAP (ni preverjeno)

Kako se lahko zgodi, da naenkrat nič več ne štima? Ni še prepozno, vendar ukrepi so nujni, da bo Maribor takšen, kot smo ga navajeni. Lov na točke je potreben takoj, pa tudi pot na vrh je še odprta. Sem pač še vedno optimist. Upam, da še kdo?

Starejše novice