Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Prvi junijski vikend bo prinesel odlično priložnost za kvalitetno športanje in zabavo. V Mariboru bo športni vikend.

1. in 2. junija bo Maribor posebej športno obarvan. 

Športna zveza Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor organizira Športni vikend Maribora 2024.  

Kaj se bo dogajalo?

Dan lahko začnete z jutranjo vadbo. Potekal bo namreč prikaz jutranje vadbe '1000 gibov' z Društvom Šola zdravja. 

Organizirano bo tudi cestno kolesarjenje z Športnim društvom Branik Maribor, ki se bo začelo na Trgu svobode. Udeležiti se bo mogoče predstavitve ju-jitsa z Ju-jitsu klubom ADK Maribor. Plesni klub Vibe bo pripravil zabavno in dinamično freestyle plesno delavnico.

Če se želite udeležiti pohoda, se lahko s Planinskim društvom Železničar odpravite po čudovitih poteh Meranovo – Pečke. Planinsko društvo Maribor Matica organizira 34. pohod po mariborski poti Ivana Šumljaka, mimo Poštele do Mariborske koče. Pohod po Mariboru z okolico pripravlja tudi Društvo upokojencev Maribor Center. 

Tekači se bodo lahko udeležili teka pod čudovitimi obronki Pohorja. 

Ob Osnovni šoli Bojana Ilicha bo predstavitev igrive košarke s Košarkarskim društvom Borut Besedič – Čiro. Na Trgu Leona Štuklja bo turnir za državno prvenstvo v košarki 3x3. Strelsko društvo Policit pripravlja predstavitev strelskega športa in streljanje z zračno puško in pištolo. 

Za vse, ki si želite zabavo in sprostitev na vodi, bo poskrbelo Brodarsko društvo Sidro. Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor bo predstavil veslanje, veslanje na simulatorjih, veslanje v šolskih čolnih in v veslaških čolnih s spremstvom aktivnih veslačev in trenerjev. 

Pestro dogajanje bo tudi na BMX progi Maribor, kjer si bodo lahko udeleženci izposodili BMX kolesa in se prepustili vodenju izkušenih BMX kolesarjev. V soboto bo tudi osnovni tečaj gorskega kolesarjenja za otroke.

Letalski center Maribor ta vikend Mariborčanom in drugim omogoča vpogled v njihovo letalsko življenje in nudi adrenalinski športni dan na športnem letališču v Skokah. Tam boste imeli priložnost poleteti nad Mariborom in okolico ali pa zadostiti pogrešani dozi adrenalina z akrobatskim poletom z jadralnim letalom. 

Svoja vrata bo brezplačno odprl Bodifit, med drugim bodo na voljo brezplačni posveti s strokovnjaki in vodene vadbe. 

Celoten program športnega vikenda in vsi kontakti ter informacije za predhodne prijave tam, kjer je to pogoj za sodelovanje, so navedeni v uradni brošuri, ki jo najdete na spletni strani Gibaj Maribor

Starejše novice