Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so na zadnji pripravljalni tekmi pred prvo evropsko preizkušnjo navdušili z učinkovito in poletno igro. Ivan Brnić je zadel iz kota, Arnel Jakupović je trikrat meril v polno, Damir Krznar pa opozarja.

Varaždinci so Ljudski vrt zapuščali s pol ducata prejetih zadetkov, Mariborčani pa so se izkazali z učinkovito predstavo, ki pristaše kluba navdaja z optimizmom.

Vijoličasti so navdušili predvsem v prvem polčasu, v katerem so dosegli kar pet zadetkov. Prvenca v dresu Maribora se je veselil Itsuki Urata, ob dveh golih Ivana Brnića pa je izstopal Arnel Jakupović, ki je v uvodu drugega polčasa dosegel tretji zadetek na tekmi.

Štajerci so se v obračunu s hrvaškim prvoligašem izkazali z učinkovito predstavo, ki je navdušila, a Damir Krznar umirja strasti in evforijo.

»Za nami je tako dobra tekma, da sem celo zaskrbljen, saj je to težko ponavljati. Ob tem pa ne sme priti do lahkomiselnosti. To ni naša realna podoba, verjetno je bila ekipa Varaždina utrujena. 

Igrali smo všečno, veliko nam je uspevalo, ni pa nič nakazovalo v zadnjih desetih, 15 dneh, da bi podoba lahko bila takšna. Ne gre za pravo stanje, to je izjemno stanje, ki se lahko ponovi enkrat, dvakrat, a se težko dogaja v nizu. 

Glede na tekmo, ki sledi in je motivacijsko zelo nevarna, saj hitro lahko pride do podcenjevanja, je edino, česar si ne smemo dovoliti, da bi šli s te tekme vročih glav, vzvišeno. Ampak skromno, s ponižnostjo. 

V zadnjem tednu priprav moramo naporno delati, saj je naslednja tekma tista, na kateri moramo delovati, tako kot smo danes,« svojim varovancem po odlični predstavi sporoča trener Krznar.

Šestica jih ne bo zaslepila

Krznar je pred zadnjo pripravljalno tekmo napovedal, da bodo uvodne uradne preizkušnje odločal gol, največ dva, tega mnenja pa ni spremenil niti po šestih žogah v mreži svojega bivšega kluba.

»Če bomo pravilno sprejeli ugotovitve, bo ta zmaga poskrbela za dodatno samozavest. Ne smemo pa pomisliti, da bo šlo tudi v prihodnje vse tako prepričljivo, zanesljivo. To je šele začetek, forma še, razumljivo, ni izpiljena. Lepo pa je videti, da zmoremo. 

Moram priznati, da smo se v štabu pogovarjali med seboj, da moramo biti obrambno boljši, saj najbrž ne bomo tako učinkoviti kot v prejšnji sezoni. Ta šestica je ovrgla naše domneve, a nas ne bo zaslepila. Ostajamo previdni. 

Veseli učinek v napadu, toda učinkovita predstava je posledica dobre igre v zvezni vrsti. Ne samo pri kreativnosti, ampak že z onemogočanjem tekmecev in uspešnih izhodih,« je Hrvat pohvalil tudi veziste.

Zdaj še zadnje priprave na tekmo z Birkirkaro

Mariborčani zdaj vstopajo v zadnji teden priprav na tekmi z malteško Birkirkaro. Stari znanci iz evropskih tekmovanj bodo prva ovira Štajercev, v Ljudskem vrtu pa upajo, da ne bo tudi zadnja.

Krznar v pričakovanju kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige poudarja, da mesta v začetni enajsterici še niso razdeljena:

»Deluje, da so fantje, ki so začeli tekmo proti Varaždinu, v določeni prednosti. Prikazali so dober polčas, a zadeve še niso dorečene. Imamo še nekaj dilem, po analizi zadnje tekme bomo pridobili še nekatera podrobnejša spoznanja. So pa za nami uspešne priprave, ogrodje ekipe se je izoblikovalo. 

Po eni strani gre za sladke skrbi, saj imamo na številnih igralnih položajih dobro konkurenco. Tisti, ki so igrali v prvem polčasu, so tokrat res bili učinkoviti, toda imamo igralce, ki lahko hitro pridejo v ospredje in bodo veliko prispevali k moštvenim dosežkom med sezono. 

Verjamem, da bomo v začetnem delu sezone, ko si bodo sledile tekme v četrtek in nedeljo, potrebovali vsi igralce, saj bo treba poseči po rotacijah. Predvsem pa upam, da bomo več tednov v tem ritmu po dveh tekem tedensko.«

Četrtkova tekma z Birkirkaro se bo v mestu ob Dravi pričela ob 21. uri.

Starejše novice