Foto: Niko Časar
Maribor je na tretji tekmi v poletni pripravah iztržil še drugi remi. Štajerci so na avstrijskem Štajerskem remizirali z nekdanji romunskim prvakom Otelulom iz Galatija.

Nogometaši Maribora so v avstrijskem Wildonu odigrali tretjo in predzadnjo pripravljalno preizkušnjo pred kvalifikacijami UEFA Evropske konferenčne lige.

Dvoboj z Otelulom iz Galatija se je končal brez zmagovalca, obračun s povratnikom med romunske prvoligaše ni postregel z zadetki, pa čeprav priložnosti ni manjkalo na eni in drugi strani.

Mariborčani, ki so v sklopu priprav v Prekmurju premagali Makedonijo Gjorče Petrov in remizirali s CSKA 1948, so tekmo odigrali brez Žana Vipotnika, ki se je treningom priključil z zamikom, po poškodbi pa okrevata Josip Iličić in Ignacio Guerrico.

OTELUL GALATI - MARIBOR 0:0 (0:0)
Maribor:
Jug (46' Bergsen), Milec (46' Žinič), Mitrović (46' Watson), Šoštarič Karič (46' Uskoković), Strajnar (46' Urata), Vrhovec (46' Antolin), Repas (46' Laušić), Jakupović (60' Skuka), Soudani (46' Božić), Brnić (60' Lorber), Kolar (46' Rafiu). Trener: Damir Krznar.

Najlepšo priložnost zapravil Skuka

Prvi so zapretili Romuni, Iliya Dimitrov je z glavo meril mimo mariborskih vrat, Francois Yabre pa je po kotu sprožil preko gola. V deseti minuti so bili prvič nevarnejši tudi Mariborčani, a Marko Kolar po predložku Martina Milca ni bil dovolj natančen.

V 18. minuti sta kombinirali Hilal Soudani in Martin Milec, kapetan Maribora pa je z desne strani meril ob desni vratnici. Pet minut zatem je Štajerce reševala vratnica, Sven Šoštarič Karič je v okvir gola preusmeril poskus Raresa Popa. Po pol ure igre se je po novem strelu Milca izkazal vratar Stoian Relu.

Damir Krznar je pred drugim polčasom na zelenico poslal devetico novincev, tekmo sta do 60. minute nadaljevala Ivan Brnić in Arnel Jakupović. Prvi je po predložku Itsukija Urate meril Aljaž Antolin, vendar je z glavo streljal previsoko. 

V 69. minuti se je priložnost za vodstvo ponudila Otelulu, saj Menno Bergsen ob izletu iz vrat ni prišel do žoge, strel Kehindeja Fataija pa je pred črto izbil Max Watson. V 76. minuti se je najlepša priložnost ponudila Mariboru, vendar Xhuliano Skuka po globinski podaji Marina Laušića ni dobil dvoboja z romunskim vratarjem.

Ionut Neagu je v 82. minuti izvajal prosti strel z 20 metrov, Bergsen pa je poskus odbil čez prečko. Zadnji tekmec Mariborčanov pred prvimi evropskimi preizkušnjami bo hrvaški prvoligaš Varaždin.

Komentarji (1)

44 (ni preverjeno)

kaj nasi strelci postijo

Starejše novice